Video: Vegetar bolognese
Vegetar bologneseKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
17
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 5 minutter
Antal personer:
-
2 stk Løg
-
3 stk Gulerod
-
2 stk Selleri
-
4 stk Hvidløg
-
3 dåse Hakkede tomater
-
3 kvist Frisk timian
-
2 spsk Sukker
-
2 spsk Tomatpure
-
3 deciliter Rødvin
-
3 deciliter Vand
-
100 gram Sorte bønner
-
2 tsk Salt
-
4 spsk Friskkværnet peber
-
200 gram Parmesan ost
-
1 bdt Basilikum
-
5 spsk Olivenolie
-
500 gram Pasta
Vegetar bolognese
Rens og hak alle grøntsagerne fint. Svits derefter løg, gulerod, hvidløg og selleri i olivenolie i et par minutter i en stor gryde. Efter nogle minutter tilsætter man tomatpureen og rører godt rundt. Når tomatpureen har fået lidt tid i gryden og svitset godt af, tilsætter man rødvinen, som får lov til at simre ind, til man næsten ikke bemærker rødvinen nede i gryden.
De hakkede tomater, timian, sorte bønner, sukker og vand tilsættes og simrer i 2 timer under middel varme. Tjek bolognesesauce et par gange undervejs, og hvis den virker for tyk, tilsætter man lidt vand. Det er vigtigt, at saucen får al den tid, den skal bruge for at kunne tilføre en masse smag.
Når de 2 timer er gået, følger man instruksen på sin pasta og koger pastaen i letsaltet vand. Her er det op til kokken, hvilken pasta man foretrækker. Når pastaen er kogt færdig, putter man pastaen ned i gryden med bolognesesaucen og rører godt rundt. Tilsæt eventuelt lidt pastavand. Anret bolognesen med reven parmesan, frisk basilikum og evt. lidt olivenolie på toppen.
Din/jeres vegetar bolognese er nu klar - velbekomme!
Tips
I denne ret ville svampe og andre typer af bønner sagtens kunne tilføjes til bolognesen. Dette for at fremskaffe mere umami og tekstur i bolognesesaucen.
Ifølge italienerne passer spaghetti ikke til bolognesesauce. De vil foretrække næsten hvilken som helst anden pastatype til denne ret. Prøv retten med penne næste gang uanset om bolognesen bliver med eller uden kød.
Andre opskrifter
En lækker vegetar lasagne er også meget oplagt at prøve af, hvis det efterhånden bliver for kedeligt at tilberede en bolognesesauce på samme måde hele tiden.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Forårssuppe med grøntsager
Forårssuppe med grøntsagerOpvarm olien i en stor gryde over middel varme. Steg det hakkede...
Figen i chokolade
Smelt chokoladen i et vandbad. Tilsæt fløde under konstant omrøring.Fyld fignerne med mand...
Kylling i fløde og tomat
Skær kyllingen i tern og svits det med baconen. Når kylling og bacon er gennemstegt tilsæt...