Video: Laks i ovn
Laks i ovnKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
600 gram Laksefilet
-
2 deciliter Hvidvin
-
1 stk Rødløg
-
3 stk Gulerod
-
2 stk Porre
-
200 gram Sukkerært
-
1 stk Citronsaft
-
1 tsk Olie
-
2 deciliter Vand
-
1 tsk Estragon
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 spsk Peber
Laks i ovn
For at tilberede laks i ovn, start med at skære alt grønt i skiver.
Sukkerærter kan nemt erstattes med asparges eller grønne bønner.
Så smøres et ovnfast fad med lidt margarine eller olie og læg derefter laksen i.
De skårne grøntsager lægges oven på laksen og overhældes med hvidvin og vand.
Laksen i ovnen drysses med estragonen, salt og peber.
Forvarm ovnen (alm - ikke varmluft) til 200 grader.
Steg laksen i ovnen i 15 - 20 min. i nederste rille.
Er laksen stadig ikke helt færdig, overdækkes fadet med sølvpapir og tilberedes lidt mere.
(Tip: Laksen vil begynde at 'mælke', når den er ved at være færdigbagt.)
Tag laksen din laks ud af ovnen og ned den eventuelt med en hjemmelavet hollandaisesauce til - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Næringsrig og nem at tilberede
Laksen er en fantastisk fisk og er blevet en fast inventar på madplanen i de danske hjem, i hvert fald et par gange om måneden. Laksen har mange positive egenskaber, såsom at den er fyldt med omega-3 fedtsyrer, såvel som D- og B12-vitaminer. Udover de positive sider af at være en fed fisk er laksen også nem at tilberede. Der er mange måder at tilberede en laks på, hvor laks i ovn er en af de hurtigere og simple varianter - ikke at det er dårligt på nogen måde, tværtimod.
Tilbehør til den ovnbagte laks
Endnu en positiv ting ved laks i ovn er, at den er utrolig nem at lave tilbehør til, og du kan nærmest ikke gå galt i byen med, hvad du vælger. Hvis du stadig er i tvivl, vil vi foreslå, at du kombinerer din laks i ovn med forskelligt grøntsagstilbehør, pasta eller kartofler. Du kan fx. prøve en af vores opskrifter på ovnbagte rodfrugter, en pastasalat med limemarinade eller en af vores lækre bønnesalater. Du kan dog med fordel lade dig inspirere af årstidernes råvarer - så er det også nemmere at variere tilbehøret.
Derudover kan det være en god ide at lave en dyppelse til laks i ovn. En klassisk hollandaisesause, en citronpesto eller en creme fraiche-citron-dressing ville være nogle oplagte valg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rob Roy
Rør ingredienserne med is. Si i et cocktail glas og servér.
Fetadressing
Put feta, citronsaft, vand og mayonnaise i en blender. Blend det til det er en jævn masse....
Ananascurry
AnanascurrySkræl ananassen med en skarp kniv. Skær derefter ananassen i kvarte stykker på...