Video: Kylling i Karry med ris
Kylling i Karry med risKøkken:
Ingredienser:
Indisk
16
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kylling
-
2 stk Porre
-
3 stk Løg
-
2 stk Gulerod
-
3 fed Hvidløg
-
1 tsk Hakket ingefær
-
1 stk Frisk chili
-
2 spsk Karry
-
1 tsk Stødt koriander
-
1 tsk Gurkemeje
-
2 tsk Køkkensalt
-
3.5 deciliter Basmatiris
-
1 dåse Kokosmælk
-
2 spsk Rapsolie
Pynt
-
1 bdt Frisk koriander
-
2 stk Lime
Lav den dejligste aromatiske kylling i karry med ris
Først skal bunden til kylling i karry med ris forberedes.
Snit porrer, gulerødder og 1 løg i grove stykker.
Rens kyllingen og gnid skindet med salt og peber.
Varm en meget stor gryde op med en spsk. olie.
Brun kyllingen på alle fire sider ved høj varme.
Tilsæt snittede grønsager og svits et par minutter.
Hæld nu en liter vand med en tsk. salt i gryden.
Skru ned for varmen og lad kyllingen simre i 1 time.
Ved at koge kyllingen får du nemlig den skønneste hjemmelavede fond, og det møreste kød, til brug i den endelige kylling i karry med ris.
Imens kyllingen simrer, overhældes 3,5 deciliter ris med 1 liter vand i en skål.
Stil til side.
Tag kyllingen op af gryden efter en time og si fonden.
Fjern skindet fra kyllingen og skær det i mindre stykker.
Sæt fond og kød til side.
Hak nu de resterende to løg, hvidløg, ingefær og chili fint
(man kan sagtens udelade chili, hvis man ikke er til en stærk kylling i karry med ris).
Si vandet fra risene, og hæld i en gryde med 6 deciliter vand og et nip salt.
Læg låg på og bring til kogepunktet.
Skru ned for varmen og lad risene dampe i 20 min.
Sluk derefter for varmen, men behold låget på gryden.
Varm en stor sauterpande eller wok op til høj varme.
Tilsæt en spsk. olie, løg, hvidløg, ingefær og chili og sauter et par minutter.
Tilføj karry, stødt koriander og gurkemeje og svits i 1 minut.
Hæld nu kokosmælk og kylling i panden, og spæd til med den hjemmelavede kyllingefond (1-2 deciliter) indtil den ønskede konsistens er nået.
Lad simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og frisk lime.
Server kylling i karry med ris og masser af frisk koriander og skiver af lime.
Velbekomme.
Kylling i karry med ris når tiden er knap
Hvis der hurtigt skal middag på bordet, men maven stadigvæk rumler på kylling i karry med ris, så har vi heldigvis et tip til en hurtig genvej. Spring selve kogning af kyllingen over, og skær enten hele kyllingen eller blot 3-4 kyllingebryst op i mindre stykker. Udelad porrer og 1 af løgene. Steg kylling og gulerødder efter at krydderierne er svitset, og tilsæt evt. en ekstra dåse kokosmælk. Så er der middag på under en halv time.
Mad der smager af Fjernøsten
Nogle gange skriger smagsløgene bare på at blive pirret, og næste gang det er tilfældet, så hvorfor ikke prøve den elskede og fordanskede boller i karry, en ret der forener det bedste fra to kulinariske verdener. Skal du bevæge dig op af chiliskalaen, så er en sød og spicy grøn karry vejen frem, fx serveret med en gang sprøde forårsruller til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æblemuffins med kanel og æble
Æblemuffins med kanel og æbleSæt papirbageforme i fordybningerne i en muffinplade. Hvis du...
Kinesiske forårsruller med sød chilidip
Skær kål, forårsløg, chili, ingefær og hvidløg i meget små stykker. Lynsteg sammen med res...
Andebryst med sellericreme
Andebryst med sellericremeAndebrystet befries for skind og sener og krydres herefter med s...