Video: Nemt og lækkert madbrød
Nemt og lækkert madbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
350 gram Hvedemel
-
75 gram Smør
-
2 Mælk
-
1.2 Yoghurt naturel
-
25 gram Gær
-
1 tsk Groft salt
-
1 tsk Sukker
-
2 tsk Tørret rosmarin
Sådan laver du et nemt og lækkert madbrød
Start med at smelte smør og tilsæt mælk indtil blanding er lunken og smørret har kølet lidt af.
Hæld dernæst smør- og mælkeblandingen op i en skål og tilsæt yoghurt naturel.
Rør smudr gæren i blandingen og rør det hele godt sammen.
Tilsæt salt, sukker og mel og start med at blande det godt sammen med en ske.
Drys derefter mel på køkkenbordet og ælt dejen godt med håndkraft.
Efter dejen er blevet grundigt æltet kan du rulle den ud med en kagerulle til et flat brød der fylder en bageplade.
For et mere dekorativt brød kan du forme det rundt.
Læg forsigtigt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og skær brødet op i mindst 8 trekanter.
Pensl brødet med mælk og drys med groft salt (eller flagesalt) og tørret rosmarin.
Slut derefter at med at sætte brødet i kold ovn og bag i ca. 20 min ved 225 grader.
Lad brødet køle en smule af før servering.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dit nemme og lækre madbrød
Du kan sagtens bruge friske kviste af hakket rosmarin som alternativ til det tørrede rosmarin. Alternativt, udskift gerne rosmarin og drys og pensel brødet med lige præcis dét du kan lide. Prøv f.eks. at drysse med kerner eller frø. Hvis du vil kræse ekstra meget for dit madbrød kan du eksempelvis pensle det med et pisket æg for at give det en mere gylden og skinnende overflade. Hvis du gerne vil gå den veganske vej, kan mælken og yoghurten erstattes af plantebaserede alternativer. Ellers har vi her en vegansk opskrift på et madbrød som er lige til at gå til.
Disse retter er perfekte til dit madbrød
I virkeligheden kan dette nemme og lækre madbrød spises til lige de retter du kan lige. Madbrødet gør sig dog særdeles godt til retter som en lækker hjemmelavet chili con carne. Hvis du ikke er til stærk mad, kan du med stor succes bruge madbrødet som tilbehør til diverse supper. Servér eksempelvis denne cremede og mættende kartoffel-porresuppe, der især i de kolde måneder kan være dejlig varmende.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Torskefilet med bagt kartoffelcrumble og hjemmelavede chips
Torskefileterne krydres med salt og hvid peber, og dryppes med presset citronsaft. Fileter...
Snobrødsdej
SnobrødsdejSnobrødsdej bruges til at rulle en lang og tynd 'pølse' mellem hænderne og så r...
Melonskål med vindruer
Skær V-formede snit hele vejen rundt om frugten og lad dem gå hele vejen ind til midten af...