Video: Æblekage med marcipan
Æblekage med marcipanKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
10
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Hvedemel
-
100 gram Usaltet smør
-
2 spsk Lys sirup
-
3 spsk Vand
-
100 gram Marcipan
-
100 gram Usaltet smør
-
1 deciliter Sukker
-
4 stk Æbler
-
2 stk Æggehvide
-
1 stk Æggeblomme til pensling
Æblekage med marcipan
For at lave dejen blandes mel, fedtstof og dejen samles med vandet.
Det er vigtigt at lade dejen hvile i køleskab i 30 minutter. Imens tændes ovnen på 225 grader, så den er varm når tærten er klar.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform på ca. 24 cm. i diameter. Skær den overskydende dej af og læg den til side.
Prik bunden med en gaffel og riv marcipanmassen groft og fordel den ud over bunden af dejen.
Fyld
For at lave fyldet røres fedtstof og sukker sammen let og luftigt.
Æblerne skrælles og udkernes, derefter rives de og bliver blandet sammen med det luftige fedtstof.
Pisk æggehviderne stive (lav evt. den klassiske test om du kan holde dem over hovedet, uden at få æggemasse i hovedet) og vend dem forsigtigt i æblemassen. Bred massen ud over den revne marcipanmasse.
Lav bånd af den overskydende dej og læg som gitter over æblerne. Båndene pensles med den sammenpisket æggeblomme.
Kagen bages midt i ovnen 30-45 minutter.
Nyd din æblekage med marcipan - velbekomme!
Tip
Server æblekagen lun sammen med med fx vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Kage med frugt
Kage, frugt og bær er godt hver for sig, og næsten endnu bedre sammen - det er det bedste af begge verdener! En lækker frugtkage er altid med til at skabe en god stemning. Hvis man er blevet inspireret til at prøve andre kager med frugt eller bær, så kan vores populære jordbærkage, appelsinkage eller banankage virkelig anbefales.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tranebærchutney
Tranebær chutneyPut vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Skræl og udkern æbl...
Kalkun med ingefær og chili
Skær kødet i meget tynde strimler. Skræl ingefæren og skær den i 2 cm. meget tynde strimle...
Cosmopolitan
Ryst vodka, Grand Marnier og juice i en shaker fyldt med is. Hældes i Cocktailglas og en h...