Video: Jordbærkage
JordbærkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
150 gram Friske jordbær
-
4 stk Æg
-
125 gram Sukker
-
125 gram Hvedemel
-
70 gram Smør
-
3 deciliter Piskefløde 38%
-
1 stk Vanillestang
-
5 stk Æggeblomme
-
1 tsk Maizena
-
50 gram Hvedemel
-
3 stk Husblas
-
150 gram Sukker
-
0.5 liter Sødmælk
-
8 stk Friske mynteblade
-
0 Basilikum
Forvarm ovnen på 180°C. Læg bagepapir i et 30x15 cm. fad.
Genoise (dej):
Smelt smørret ved lav varme og stil det til side.
I en stor skål piskes æggene sammen med sukkeret, til massen er tyk nok til at kunne "trækkes" ud af skålen med piskeriset.
Så røres hvedemel og smør skiftes vis ind i æggemassen, til det hele er rørt sammen.
Dejen lægges i fadet med bagepapir og bages i den forvarmede ovn i ca. 10 min.
Tag den ud og lad den køle af med et let fugtigt viskestykke ovenpå.
Creme:
Mælken koges op med den flækkede vaniljestang.
Æggeblommerne piskes sammen med maizena, hvedemel og sukker til det er hvidt.
Den kogende mælk hældes langsomt over æggemassen mens der piskes konstant.
Når det hele er blandet godt, hældes det tilbage i gryden og varmes op ved svag varme under omrøring til cremen er tyk.
Stilles til afkøling under jævnlig omrøring.
Blød husblas op i vand i 3 min. Lad det dryppe af og bland det i cremen.
Når cremen er helt kold, piskes fløden til en let skum og vendes forsigtigt deri.
Skær genoisen i to og læg et lag creme på den ene halvdel, derefter jordbær og creme igen før den anden halvdel lægges over og dækkes helt med creme. Der pyntes med jordbær samt mynte og basilikumblade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Salviestegt kalkun med karamelliserede løg og salviesauce
Placér en bradepande i den nederste tredjedel af ovnen. Opvarm ovnen til 220°C.Steg løgski...
Chili- og hvidløgsmarineret hellefisk
Marinade: Bland olie med chili (renset for kerner og stilk) og hvidløg sammen i en blender...
Italienske kødboller med tomatsauce og linguini
Sådan laver du Italienske KødbollerSauce:Alle ingredienser puttes i en blender eller stavb...