Video: Appelsinkage
AppelsinkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
150 gram Usaltet smør
-
3 deciliter Sukker
-
1 tsk Vanillesukker
-
3 stk Æg
-
2 deciliter Creme fraiche 9%
-
1 stk Revet skal og saft fra appelsin
-
200 gram Mandler
-
2 deciliter Hvedemel
-
2 tsk Bagepulver
-
2.3 stk Appelsin
-
1.2 spsk Sukker
Sådan laver du appelsinkage
Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen.
Rør æggene i et af gangen og tilsæt creme fraiche, appelsin-saft, appelsinskal og mandler.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det hurtigt sammen.
Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen i 30 minutter ved 175°C.
Mens kagen er i ovnen, så skræl appelsinen og del den i fileter, skær "hinden" af fileterne.
Læg hurtigt appelsinfileterne oven på kagen, drys med rørsukker og bag kagen i yderligere 15 minutter.
Mærk efter med en strikkepind eller gaffel om kagen er bagt.
Hvis der sidder dej på pinden/gaflen skal kagen have lidt mere.
Server mens den er lun - velbekomme!
Serveringsideer og tips til din appelsinkage
Kagen er saftig og svampet og kan holde sig frisk længe. Eksperimenter og tilsæt eventuelt en 1/2 eller hel teske af kardemomme eller kanel for at give kagen en ekstra smagsdimension. For at gøre kagen ekstra dekorativ kan du drysse med mandelflager eller hakkede hasselnødder. Appelsinkagen smager desuden ekstra godt med lidt let-pisket flødeskum eller en kugle vanilje is til.
På jagt efter flere svampede kager...?
Hvis du er i bagehumør og har lyst til at teste andre opskrifter, er denne lækre gulerodskage med en cremet ostecreme måske lige dig. Alternativet kan du prøve kræfter med en klassisk svampet chokoladekage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med svampe
Pasta med svampeSæt en gryde over med vand til at koge pastaen, kom salt og et skvæt olive...
Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller Start med at hakke løget rigtig fint. Alternativt kan løget også rives på...
Flerkornsbrød
Bland to slags mel, bagegær og salt i en skål. Bland solsikkefrø, sesamfrø og græskarkerne...