Video: Bradepandekage med rabarbermarengs
Bradepandekage med rabarbermarengsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
200 gram Blødt smør
-
150 gram Sukker
-
250 gram Hvedemel
-
2 spsk Vanillesukker
-
3 stk Æggeblomme
-
2 tsk Bagepulver
-
5 spsk Sødmælk
Pynt
-
500 gram Rabarber
-
3 stk Æggehvide
-
200 gram Sukker
-
100 gram Hakkede valnødder
Tilbehør
-
2.5 Piskefløde 38%
Sådan laver du bradepandekage med rabarbermarengs
OBS: for den korrekte mængde og antal af ingredienser skal du vælge 8 personer.
Start med at måle alle dine ingredienser af for at skabe et overblik over hvad du skal bruge og ikke for rodet rundt i mængden eller antallet.
Kom dernæst smørret og sukkeret, samt 2 spisesker vanillesukker og 3 æggeblommer i en stor skål og rør det godt sammen.
Tilsæt der efter hvedemelet blandet med bagepulver og rør disse forsigtigt i og tilføj til sidst sødmælken.
Når dejen er rør godt sammen, kommes den i en smurt bradepande der måler 23 x 33cm.
Alternativt kan du lave den i en stor springform hvis du foretrækker en rund kage.
Til marengsen på toppen af dejen skal æggehviderne først piskes stive i en ren skål.
Det nemmeste er at bruge et elektrisk piskeris.
Sukkeret tilsættes løbende og kun lidt ad gangen for at sikre at æggehviderne forblive stive.
Når blandingen er klar, skylles og tørres rabarberne grundigt, hvorefter de snittes i 1 cm store stykker.
Hak derefter valnødderne i mindre stykker og vend forsigtigt rabarberne samt de hakkede valnødder i marengsen.
Nu er marengsen klar til at blive fordelt over dejen, og kagen bages på 200 grader i ca. 45 minutter.
Hold øje med at marengsen ikke bliver for mørk.
Mens kagen er i ovnen kan du klargøre dit flødeskum.
Pisk blot piskefløden indtil den opnår den rette konsistens.
Efter kagen er bagt kan du lade den stå og køle en smule af, men servér den gerne lun med dit piskede flødeskum.
Kagen er stor nok til at mætte 8-12 personer afhængigt af hvor stort et stykke man vil have :)
Velbekomme!
Tips til din bradepandekage med rabarbermarengs
Hvis du ikke er vild med flødeskum kan du som alternativ servere den med en spiseske kold creme fraiche 38% eller en iskold cremet vaniljeis. Eksperimenter gerne med andre frugter og erstat dine rabarber med friske jordbær, blåbær eller saftige æbler - afhængigt af sæsonens frugter. Rabarberne kan også helt udelades og istedet kan du lave denne bradepandekage med marengs.
Gode alternativer
Hvis du er på udkig efter flere kager der kan mætte mange munde, er denne skovkage med bær måske lige noget for dig. Alternativt kan du kaste dig ud i en mere klassisk gulerodskage der med en garanti vil være et hit hos mange.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kanelsnegle
Sådan laver du KanelsnegleLun mælken og rør gæren i. Smuldr smørret i melet. Tilsæt gærvæ...
Aubergine med mozzarella og tomatrelish
Aubergine med mozzarella og tomatrelishRelishSkær tomaterne i små både og hvidløget i m...
Ovnbagte gulerødder med feta
Skær gulerødderne i skæve skiver og bag dem i olie, laurbærblade og salt i et ovnfast fad...