Video: Verdens bedste chokoladekage
Verdens bedste chokoladekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
100 gram Mørk chokolade
-
125 gram Usaltet smør
-
5 stk Æg
-
250 gram Sukker
-
100 gram Hvedemel
-
50 gram Kakao
-
1 tsk Bagepulver
Verdens bedste chokoladekage
Bræk chokoladen i stykker og kom det i en skål.
Skær smør i små stykker, kom dem ned i skålen med chokolade.
Sæt skålen over en gryde med kogende vand.
Tag gryden fra varmen, og lad chokoladeblandingen smelte.
Lad chokoladen køle lidt af.
Tænd ovnen på 175 grader.
Bland mel, kakao, og bagepulver i en skål.
Pisk æg og sukker stift, ca. 10 min med en hånd mikser eller røremaskine.
Hæld langsomt det smeltede chokolade og smør i æggeblandingen, mens du forsat pisker.
Sigt melblandingen igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
Smør en springform eller en stor bradepande med blødt smør.
Hæld dejen i formen, og stil den på en bageplade midt i ovnen.
Bag kagen ca. 30-45 min. ved 175 grader.
Stik et træspid eller en lille kniv i midten af kagen, hvis der er rå dej skal kagen bage lidt videre, men pas på ikke at bage kagen for længe.
Lad kagen af køle på en bagerist, vend den ud på et fad og drys flormelis igennem en si over den helt perfekte chokoladekage.
Glæd dig til vardens bedste chokoladekage. Velbekomme!
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Chokoladekage skal ikke være tør
Hold øje med din kage, når den er i ovnen. Får den for meget, bliver den nemlig tør og knap så lækker, som den kunne være. Husk, at ovne varmer forskelligt afhængig af størrelse og kvalitet. Hvis du stikker en gaffel i kagen, og der ikke kommer dejrester med, så er den færdig.
Kom ikke for meget mel i
Hvis kagen skal have den rette konsistens, er det også vigtigt ikke at komme for meget mel i dejen. Tilfør derfor melen lidt ad gangen, og rør forsigtigt rundt.
Har du prøvet disse chokoladekager?
Er du vild med at variere dit bagværk? Her er to opskrifter, hvis du vil årøve kræfter med noget andet inden for chokoladekage-verdenen: Siciliansk chokoladekage og Amerikansk chokoladekage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jordskokke- og rosenkålssuppe
Kog grøntsagerne i bouillonen til de er helt møre. Blend dem og jævn evt. med lidt fløde.
Spidskålssalat med æble
Spidskålssalat med æbleTag din spidskål og fjern yderblade samt stokken. Snit kålen fint o...
Fudge
Margarinen smeltes. Sukker og æg røres sammen. Den smeltede margarine røres i. Mel, cacao...