Video: Helleflyndersteaks med kold aspargessalat
Helleflyndersteaks med kold aspargessalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
800 gram Helleflynder
-
1 deciliter Hvedemel
-
25 gram Smør
-
2 spsk Olie
-
600 gram Hvid asparges
-
300 gram Fine ærter
-
4 stk Hårdkogt æg
-
1 stk Hovedsalat
-
100 gram Mayonnaise
-
8 spsk Creme fraiche 18%
-
10 spsk Finthakket dild
-
1 spsk Citronsaft
Helleflyndersteaksne krydres med salt og peber og vendes i mel.
Steges 7-8 minutter på hver side i en blanding af smør og olie.
Salat:
Skræl aspargesene tyndt fra hoved til fod.
Skær de træde ender af, og kog aspargesene 6-7 min. i letsaltet vand.
Lad dem blive kolde på et klæde (de bliver slatne hvis ikke vandes hældes fra dem).
Asparges fra dåse skal bare dryppe af.
Giv ærterne et opkog og spul dem i koldt vand.
Lad dem dryppe af.
Skær aspargesene i 2 cm. lange snitter.
Gem nogle til pynt.
Skær salaten i strimler og skær æggene i skrå skiver.
Fordel den strimlede salat i et passende, halvdybt fad eller på portions-asietter.
Anbring æggene let taglagt i fadet - eller et på hver sin asiet.
Dressing:
Bland mayonnaise og creme fraiche og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rør masser af dild i - men gem lidt til pynt.
Fordel dressingen over æggene på salaten, pynt med aspargessnitter, grønne ærter og friskhakket dild.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bouillabaise
Grøntsagerne renses, grovhakkes og sauteres i olie i en stor gryde. Tilsæt vand til det dæ...
Grønkålsgremolata
GrønkålsgremolataHak grønkålen meget fint med en skarp kniv.Hak ligeledes hvidløgsfeddene...
ABC - Cocktail
ABS cocktailHældes i alfabetisk rækkefølge (Amaretto, Baileys og Cognac - evt- over bagsid...