Video: Rabarberkompot
RabarberkompotKøkken:
Ingredienser:
Dansk
2
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
180 gram Rørsukker
-
600 gram Rabarber
Rabarberkompot
Skyl rabarberne og skær dem i grove stykker.
Kom dem i en gryde med sukker og vaniljesukker, og rør det hele godt sammen.
Lad det stå i en halv time, så de rigtig kan suge saft og smag til sig.
Har du lidt travlt, kan du godt undlade at lade det stå og trække.
Tænd så for varmen, og bring ingredienserne op at koge - sørg for at røre godt rundt undervejs.
Lad det simre under låg i 7-10 minutter.
Gå ikke for langt væk fra gryden, så snart rabarberne er blevet bløde i konsistensen, skal du tage dem af varmen - ellers risikerer du, at de bliver overkogt.
Kom rabarberkompotten i et rent sylteglas eller et andet glas til opbevaring.
Du kan også vælge at spise den med det samme.
Du har nu lavet rabarberkompot og kan nyde den mange dage frem - velbekomme!
Dessert med rabarber
Rabarber kan bruges til utroligt mange forskellige ting, og er især oplagt til en lækker, frisk dessert. Du kan fx lave en lækker rabarbertærte, en rabarbercrumble, eller hvad med en rabarbertrifli?
Der er mange muligheder - du kan også søge lidt rundt her på siden, vi elsker nemlig også rabarber, og har samlet en masse forskellige måder at tilberede dem på.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fyldte ferskner
Sæt ovnen på 200°C. Flå, halvér og udkern fersknerne. Dup dem tørre og stil dem på en plad...
Gnocchi og malfatti
Et ildfast fad smøres med smør. Hæld den hakkede spinat i en skål sammen med ricottaen, ha...
Osso buco på rødvin
Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber. Brun kødet...