Video: Rabarbercrumble
RabarbercrumbleKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
250 gram Rabarber
-
60 gram Rørsukker
-
1.5 deciliter Havregryn
-
15 gram Hakkede hasselnødder
-
15 gram Usaltet smør
-
50 gram Yoghurt naturel
Sådan laver du rabarbercrumble
Bland rabarberne med halvdelen af sukkeret, og fordel dem i fire små ovnfaste skåle.
Bland resten af sukkeret med havregryn og nødder, og smuldr smørret i blandingen.
Fordel blandingen oven på rabarberne, og sæt skålene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Servér desserten lun med yoghurt.
Sommersmags garanti med rabarbercrumble
Har du tilfældigvis nogle rabarber i haven og er på lidt bar bund i forhold til, hvad du skal stille op med dem? Eller har du bare lyst til en nem sommerlig, forfriskende dessert? Jamen så er det helt klart en rabarbercrumble, der skal på menuen!
Kun fantasien sætter grænser: Andre opskrifter
Det gode ved sådanne nogle crumbles er, at du nemt kan bruge basis-opskriften og udskifte rabarberen med andre frugter og bær, fx. æble og jordbær.
Det er vigtigt altid at kombinere rabarberen med noget sødt - i vores opskrift har vi tilføjet rørsukker, men du kan sagtens bruge, jordbær, vanillecreme, marcipan eller andre ingredienser, der giver det syrlige fra rabarberen modspil.
Hvis du vil gøre din crumble lidt lækrere så er det vigtigt at bruge koldt smør. Det sikrer, at dejen nemmere smelter, ellers risikerer du, at dejen bliver lidt mere kage-agtig.
Rabarber har også fordelen at den nemt kan opbevares i køleskabet og fryseren - husk at fjerne de grønne blade før du bruger rabarberen.
Mandler eller valnødder kan bruges i stedet for hasselnødderne.
Hvis du er blevet bidt af rabarber og gerne vil udforske "rabarberuniverset" kan du finde flere opskrifter her.
Som nævnt tidligere kan du bruge basis opskriften til andre "crumbles" - men du kan også se nærmere på andre opskrifter hos os, fx vores Æblecrumble.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bruschetta med feta og oregano
Bruschetta med feta og oreganoItalienske filone flûte skæres i 1 cm tynde skiver. De...
Dip med rejer og estragon
Hak løg, forårsløg og frisk estragon. Put disse i en foodprocessor/blender sammen med reje...
Amerikanske Chocolate Chip Cookies
Margarine smeltes og hældes over sukker og æggene blandes i.Mel blandes med natron og salt...