Video: Quinoafrikadeller med spidskålstzatziki
Quinoafrikadeller med spidskålstzatzikiKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
3 deciliter Quinoa
-
3.75 deciliter Vand
-
150 gram Rå rødbede
-
100 gram Løg
-
3 fed Hvidløgs fed
-
1 deciliter Grahamsmel
-
2 tsk Karry
-
1 tsk Køkkensalt
-
2 stk Æg
-
1 spsk Olie
-
2 deciliter Græsk yoghurt 10%
-
100 gram Spidskål
Quinoafrikadeller
Først skal du skylle quinoaen i koldt vand i en sigte.
Derefter koges quinoaen i 1 ¾ dl vand i 10 minutter med låg på.
Tag gryden af varmen efter endt kogning, rør lidt salt i og lad den trække med låg på i 10 minutter.
Skræl rødbeden, pil løget og riv begge dele groft.
Pres et fed hvidløg og bland det sammen med grahams- eller speltmel, karry og salt i en skål.
Derefter tilføjes de revne grøntsager.
Vend den kogte quinoa i og herefter kan du tilføje æggene.
Hvis quinoaen er kold, hælder du det hele i skålen på en gang.
Lad gerne farsen hvile lidt, mens du laver tzatzikien.
Læg en spiseskefuld fars med top pr. frikadelle på en varm pande med olie.
Tryk dem lidt flade, så frikadellerne kun er ca. 1½ cm høje.
Skru ned for varmen til middel.
Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, til de er faste, brune og sprøde.
Spidskålstzatziki
Rør yoghurt sammen med 1-2 fed presset hvidløg.
Vend fintsnittet spidskål (eller agurk) i cremen og smag til med salt.
Dine Quinoafrikadeller med tzatziki er nu klar.
Vi håber, at du nyder dem!
Spiser du meget vegetarisk?
Hvis du nyder at spise mere vegetarisk, har vi selvfølgelig flere opskrifter vi kan byde på.
Hvad med at prøve vegetarfrikadeller med kikærtemel og gulerod, eller vores blomkålsfrikadeller med kartoffel og blomkål?
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Thaisalat med rejer og tomat
Kog rejerne i en gryde med letsaltet vand i et par minutter. Dræn dem i et dørslag og lad...
Søtunge med estragon
Søtungen fileteres i det ønskede antal portioner(ellers kan din fiskehandler gøre det for...
Raita med kartofler, agurk og tomat
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 1 cm. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de akku...