Video: Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignonKøkken:
Ingredienser:
Fransk
20
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.1 kg Okseinderlår
-
200 gram Bacon
-
2 stk Løg
-
2.3 stk Skalotteløg
-
3 fed Hvidløg
-
20.3 stk Perleløg
-
250 gram Champignon
-
2 stk Gulerod
-
1 stk Porre
-
1 spsk Tørret timian
-
6 stk Laurbærblad
-
1 flaske Rødvin
-
100 gram Smør
-
2.3 spsk Olivenolie
-
2.3 spsk Hvedemel
-
2 deciliter Oksebouillon
-
0 Citronsaft
-
0 Køkkensalt
-
0 Friskkværnet peber
-
1.2 spsk Sukker
Boeuf bourguignon
Kødet skæres i spisevenlige størrelser og dyppes af for væske.
Derefter vendes kødet i hvedemel.
Skræl perleløg og gulerødder og rens svampene.
Gulerødder skæres i mindre stykker - man kan selv vælge om man vil skrælle gulerødderne eller ej.
Varm olien i en stor jerngryde, eller en tykbundet gryde hvis man ikke har en jerngryde.
Start med at svitse bacon og gulerødder.
De stegte ingredienser tages fra med en hulske og kødet brunes i baconfedtet lidt af gangen.
Kom løg, gulerod og bacon tilbage i gryden og tilsæt rødvinen, men gem 1 deciliter til senere
(brug gerne en Bourgogne for at holde retten autentisk).
Tilføj også oksebouillon, laurbærblade og timian.
Lad det koge op og rør lidt rundt, når det koger skrues der ned på lav varme.
Lad det retten stå og simre i ca. 2 timer og 30 minutter.
Mens retten simrer og trækker smag, skal perleløgene karamelliseres i sukker og champignonerne skal renses og skæres i kvarte.
Sauter champignonerne i lidt smør, salt, friskkværnet peber og citronsaft.
Lad retten simre videre i 1 times tid.
Hvis man synes ens boeuf bourgogne er for tynd kan man jævne den med lidt maizena.
Ellers serveres retten med kartoffelmos vendt med friske urter.
Din lækre boeuf bourguignon er nu klar - velbekomme!
Nogle gange tager det bedste mad lang tid
Selvom at nogle af de bedste retter nogle gange tager rigtig lang tid, er det som reglen besværet værd - som fx denne franske traditionelle boeuf bourguignon.
Bœuf à la Bourguignonne, som den hedder på fransk, stammer fra den franske region Bourgogne, og derfor bruger man traditionelt set en flaske fra området. Hvis man har mod på at prøve andre langtidstilberedte retter, så kan vores populære osso buco, ungarsk gullasch eller pulled pork rub!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chilimandler i soya
Mandlerne kommes på en tør, middelvarm pande. Sving dem rundt under opvarmning til de er g...
Syltede grønne tomater
Syltede grønne tomaterSyltede grønne tomater er måske ikke noget, man hører om så tit.Men...
Skinke- og grøntsagswok med koriander
Skinke- og grøntsagswok med korianderSæt nudlerne i blød i koldt vand. Rens porrerne og sk...