Cheesecake uden husblas

Cheesecake uden husblas
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Andet

Dessert

10


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

1 timer 10 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Tips & tricks

Gode tips til bagning af cheesecake

– Lad ingredienser være ved stuetemperatur, når du går i gang. Hvis man over-blander dejen i forsøget på at indarbejde kold flødeost og æg, vil det tilføje for meget luft i blandingen og forårsage revner.

– Sæt rigelig tid af til afkøling. Afkøl cheesecaken gradvist. Det vil holde overfladen fra at revne. Lad den stå i den varme ovn med lågen åben (ovn slukket), og når den er ved stuetemperatur, sættes den i køleskab i mindst 3 timer.

– Når du skal skære i den afkølede cheesecake, så brug en varm, tør kniv. Opvarm kniven under varmt vand og tør den mellem hver skive.


Bag evt. med vandbad

Et vandbad er en bagers hemmelighed til den perfekte cheesecake. Ikke alene er et vandbad en nyttig teknik for enhver creme, budding og cheesecake; det er nemt at mestre med noget grundlæggende udstyr og et par tips. Fordi cheesecakedej dybest set er en tyk creme, skal den behandles delikat. Uden den fugtige varme fra et vandbad, kan cremen få en gummiagtig tekstur. Med cheesecake er dit primære mål at bage det langsomt og jævnt uden at brune toppen. Når du bager i et vandbad, vil vandet aldrig blive varmere end 212 grader, uanset hvor varm ovnen er. Det varme vand isolerer den ydre ring af en springform og holder ovnen fugtig. Dette giver cheesecakens centrum tid til at bage, fordi den ydre kant af din cheesecake ikke vil bage hurtigere end centrum. Ujævn bagning kan nemlig forårsage, at en cheesecake puffer op, synker i midten eller sprækker.


Hvis du er ligeså vild med cheesecake , som vi er, så tjek vores opskrifter på frossen cheesecake med sommerbær og cheesecake med tvist af lime.

Kokkens svar
Ingen har spurgt om noget endnu. Bliv den første!
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Pasta med laks og rejer

Fiskeretter

Skalotteløgene pilles og skæres i tern. Laksefileten skæres i tern. Smørret smeltes p...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Tærte med pinjekerner og honning

Rør smør, flormelis og salt godt sammen og tilsæt derefter mel og æggeblommer. Når dejen e...

  1
Sværhedsgrad: 3,0 / 5
Opskrift

Blåbærtærte med kardemommecreme

Vegetar

Mørdej: Kom marcipan og salt i en røremaskine og rør, indtil marcipanen er blevet smidig....

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag