Tom Yum Kung

Tom Yum Kung
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Thailandsk

Forret

11


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

20 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

10 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 12/11-2009

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks


Kokkens svar
Suppe og Perlehøne

Spørgsmål:

Hej! Jeg vil gerne overraske min kæreste med en lækker middag, og gerne en der appellerer til hans kræsne smag. Til forret vil jeg gerne lave en ultra krydret og stærk suppe. Den må gerne være thai inspireret- har du nogle ideer? Til hovedret vil jeg gerne prøve at efterligne en ret med perlehøne, vi har fået på restaurant. Jeg mener det var en form for appelsinsovs der var til. Hvordan laver jeg en god sovs til? Hvordan tilberedes perlehøne? og hvad med garniture? Tak for hjælpen!



Svar:
Hej, her er en mulighed til forretten, i Tom Yum Kung
Perlehønsbryst:du bryner og steger som en kylling, med hensyn til saucen kan du kigge i sauce guiden og lave en grund sauce og karamelisere lidt sukker og tilsætte appelsin saft og så grund saucen så får du en fantastisk sauce, garniture , du tager bare hvad der er af friske muligheder, rosenkål,spidskål f.eks
Mvh Tomas
opskrifter.dk


Tom Yum Kung
Printervenlig version


Køkken: Thailandsk



Type: Forret / Hovedret
Tilberedningstid ialt: 20 min
Arbejdstid: 10 min

Ingredienser: 2---12345678910 pers.
450 g tigerrejer (Læs om)
1 l hønsebouillon
3 spsk citrongræs (Læs om)
Kaffir, limeblade
225 g champignoner (Læs om)
4 tomater (Læs om)
5 forårsløg (Læs om)
4 lime (Læs om)
4 friske chilipebre (Læs om)
1 pose frisk koriander (Læs om)
1 tsk fishsauce


Fremgangsmåde:
-Hak chili, koriander og forårsløg meget fint og stil det til side til senere brug.

-Hak kaffir-limeblade og citrongræs groft, tilsæt det til hønseboullionen og lad det små koge i 5-6 minutter.

-Herefter tilsættes fiskesauce, limesaft, champignon og chili, lad det koge yderlige 2 minutter. Til sidst tilsættes grofthakkede tomater, rejer, koriander og forårsløg, giv det et hurtigt opkog og smag til, den skal være syrligt, salt, spicy og hot.

- Anretning: Server suppen i små suppeskåle og rygende varm.

- Tips: Kan du ikke få fat på kaffir-limeblade tilsættes der lidt ekstra limesaft.

03/10-2011 af Opskrifter.dk

suppens kulør

Spørgsmål:

Den flotte farve på suppen er det fra rejerne alene, da det ikke fremgår at der skal reje eller karrypasta i suppen?



Svar:
Hej, det ligner at der er karry i den suppe ? Måskke er det hønseboullionen der har givet den flotte start og rejerne den sidste farve
Mvh Tomas
opskrifter.dk

13/05-2010 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Rødkål med kommen

Vegetar

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og svits kålen heri. Tilsæt eddike og lidt gelé og lad...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Dansk kødsauce

Kødretter

Champignonerne skæres i skiver, som svitses i smør sammen med de pressede hvidløg og rosm...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Pita med grillede kalkunbøffer

Stærk mad
Fedtfattig mad
Fjerkræ

Steg sennepskornene på en tør pande, til de begynder at poppe. Overfør kornene til en sk...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag