Video: Tom Yum Kung
Tom Yum KungKøkken:
Ingredienser:
Thailandsk
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
450 gram Tigerreje
-
1 liter Hønsebouillon
-
3 spsk Citrongræs
-
10 stk Kaffir limeblade
-
225 Champignon
-
4 stk Tomat
-
4 stk Lime
-
5 stk Forårsløg
-
1 deciliter Frisk koriander
-
4 stk Frisk chili
-
1 tsk Fish sauce
Sådan laver du Tom Yum Kung
Hak chili, koriander og forårsløg meget fint og stil det til side til senere brug.
Hak kaffir-limeblade og citrongræs groft, tilsæt det til hønseboullionen og lad det småkoge i 5-6 minutter.
Herefter tilsættes fiskesauce, limesaft, champignon og chili, lad det koge yderlige 2 minutter.
Til sidst tilsættes grofthakkede tomater, rejer, koriander og forårsløg, giv det et hurtigt opkog og smag til, den skal være syrligt, salt, spicy og hot.
Server suppen i små suppeskåle og rygende varm.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din Tom Yum Kung
Kan du ikke få fat på kaffir-limeblade tilsættes der lidt ekstra limesaft. Synes du suppen mangler lidt sødme, så tilsæt en smule kokosmælk eller smag til med rørsukker eller kokossukker. Vil du gerne have lidt flere grøntsager i, så prøv med lidt squash i tern eller halverede cherrytomater.
Er du på udkig efter flere opskrifter på suppe? Prøv eksempelvis en opskrift på fransk løgsuppe eller bliv i det asiatiske køkken med denne opskrift på peking-suppe.
Spørgsmål:
Hej! Jeg vil gerne overraske min kæreste med en lækker middag, og gerne en der appellerer til hans kræsne smag. Til forret vil jeg gerne lave en ultra krydret og stærk suppe. Den må gerne være thai inspireret- har du nogle ideer? Til hovedret vil jeg gerne prøve at efterligne en ret med perlehøne, vi har fået på restaurant. Jeg mener det var en form for appelsinsovs der var til. Hvordan laver jeg en god sovs til? Hvordan tilberedes perlehøne? og hvad med garniture? Tak for hjælpen!
Svar:
Hej, her er en mulighed til forretten, i Tom Yum Kung
Perlehønsbryst:du bryner og steger som en kylling, med hensyn til saucen kan du kigge i sauce guiden og lave en grund sauce og karamelisere lidt sukker og tilsætte appelsin saft og så grund saucen så får du en fantastisk sauce, garniture , du tager bare hvad der er af friske muligheder, rosenkål,spidskål f.eks
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Tom Yum Kung
Printervenlig version
Køkken: Thailandsk
Type: Forret / Hovedret
Tilberedningstid ialt: 20 min
Arbejdstid: 10 min
Ingredienser: 2---12345678910 pers.
450 g tigerrejer (Læs om)
1 l hønsebouillon
3 spsk citrongræs (Læs om)
Kaffir, limeblade
225 g champignoner (Læs om)
4 tomater (Læs om)
5 forårsløg (Læs om)
4 lime (Læs om)
4 friske chilipebre (Læs om)
1 pose frisk koriander (Læs om)
1 tsk fishsauce
Fremgangsmåde:
-Hak chili, koriander og forårsløg meget fint og stil det til side til senere brug.
-Hak kaffir-limeblade og citrongræs groft, tilsæt det til hønseboullionen og lad det små koge i 5-6 minutter.
-Herefter tilsættes fiskesauce, limesaft, champignon og chili, lad det koge yderlige 2 minutter. Til sidst tilsættes grofthakkede tomater, rejer, koriander og forårsløg, giv det et hurtigt opkog og smag til, den skal være syrligt, salt, spicy og hot.
- Anretning: Server suppen i små suppeskåle og rygende varm.
- Tips: Kan du ikke få fat på kaffir-limeblade tilsættes der lidt ekstra limesaft.
03/10-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Den flotte farve på suppen er det fra rejerne alene, da det ikke fremgår at der skal reje eller karrypasta i suppen?
Svar:
Hej, det ligner at der er karry i den suppe ? Måskke er det hønseboullionen der har givet den flotte start og rejerne den sidste farve
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/05-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Okseteriyaki
Skær oksekødet i strimler på skrå af bøfferne. Læg strimlerne i en skål.Marinade: Hak løg,...
Ovnbagte kødboller med ramsløg, sprøde kartofler og coleslaw
Tænd ovnen på 200 grader, gerne på varmluft.Skur kartoflerne, kom dem i et ovnfast fad,...
Lårtunge
Sådan laver du lårtunge Puds lårtungen. Smelt smør i en pande, og brun lårtungen på alle s...