Video: Ægte croissanter
Ægte croissanterKøkken:
Ingredienser:
Fransk
10
Tilberedningstid
4 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
1.5 deciliter Sødmælk
-
150 gram Hvedemel
-
1.5 deciliter Sødmælk
-
300 gram Hvedemel
-
150 gram Usaltet smør
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Sukker
-
125 gram Smør
-
1 stk Æg til pensling
Ægte croissanter
Start med at lune 1.5 deciliter sødmælk, så det er fingervarmt.
Gøren skal nu røres ud i den fingervarme mælk.
Herefter piskes 150 gram mel i dejen, der herefter skal hvile, mens resten laves.
Nu skal de sidste 1.5 deciliter sødmælk varmes ganske let.
Smuldr nu smørret i resten af melet og rør mælken sammen med alt og sukker.
De to deje skal nu æltes sammen.
Dejen skal være ret blød og smidig. Stil dejen til hævning i ca. 3 timer.
Når dejen har hævet i 3 timer, skal den ud på en bordplade drysset med mel og rulles til en aflang plade.
Nu skal smørret skæres i meget tynde skiver - du kan evt. bruge en ostehøvl til formålet - og lægges på den midterste halvdel af den udrullede dej.
Smørret må hverken være iskoldt eller helt blødt, men have samme temperatur som dejen.
Nu folder du de to kanter, der tilsammen udgør den anden halvdel af dejen, indover smørret.
Dejen skal lukke godt til omkring smørret og der må ikke være luftlommer mellem dej og smør.
Dejen skal nu rulles ud til en lang rektangel igen.
Det er vigtigt, at du ikke arbejder for længe med den kolde dej.
Det skal gøres hurtigt og effektivt.
Nu skæres enderne til, så de står helt skarpt.
Smørlaget må gerne være tydeligt.
Nu skal dejen foldes igen.
Fold de to ender fra den lange led ind mod midten, så de mødes.
Når dejen er klappet helt fri for lufthuller, foldes den på midten, så den er en lille rektangel.
Nu er de første 4 lag foldet. Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
Når dejen har hvilket på køl, skal den rulles ud til en aflang trekant igen.
Nu foldes en tredjedel af dejen indover dejen og det samme gøres fra den anden side.
Dejen skal igen klappes fri for lufthuller.
Nu har dejen 12 lag.
Rul dejen en smule ud og læg den på køl igen i ca. 30 min.
Dejen skal nu igen rulles ud til en aflang trekant.
Dejen skal have en tykkelse på 7-8 mm.
Kanterne skal igen skæres til, før du skærer 9-10 trekanter, der er 23-24 cm lange og 8 cm brede.
Du skal nu lave et lille hak i midten af hvert dejstykke i den brede ende og stræk derefter dejen ved at trække lidt i spidsen - dejen må dog ikke sprække.
Nu skal du rulle en croissant fra den brede ende mod spidsen.
Dejen skal hele tiden være kold. Hvis du arbejder i et rum, der er lunt, kan du lægge dejstykkerne på køl og tage dem ud, når de skal rulles til croissant.
Placer nu croissanterne på en bageplade.
Der må højest ligge 5 croissanter på en bageplade ellers ligger de for tæt, når de bages.
Croissanterne pensles med æg, der er pisket sammen med lidt vand og salt.
Nu skal du placere en bageplade i bunden af en kold ovn.
Der skal hældes lidt kogende vand i bradepanden.
Den værste damp skal viftes væk, så ovnen ikke er for varm og smelter smørret i croissanterne.
Sæt bradepanden ind i den kolde ovn, hvor de skal hæve i 3 timer.
Croissanterne skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
Når croissanterne er færdighævede, skal de tages ud af ovnen sammen med bradepanden i bunden.
Nu skal croissanterne igen pensles med samme æggeblanding som før.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Når ovnen er varm, skal den skrues ned på 190 grader og ved denne temperatur skal croissanterne bages i 8 min.
Herefter skrues ovnen ned til 180 grader og croissanterne bager i yderligere 8-10 min. til de er gyldne og ensartede.
Nu er dine croissanter klar til at blive nydt - bon appetit!
Store bagedag i dag? Så kast dig også over vores koldhævede morgenboller eller vores nemme boller.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Baconbøf i tomat og fløde
Form bøfferne, krydr med salt og peber.Vikl 1 skive bacon omkring. Smør et ildfast fad og...
Oksekødssalat med græskarkerneolie
Snit koldt, kogt oksekød som f.eks.en rest roastbeef i fine strimler. Pil løgene, skær dem...
Asiatisk svineret med krydderier og kokosmælk
Skær svinebov i terninger.Giv citrongræsstilken nogle slag med et hårdt instrument. Riv in...