Video: Jordbærkoldskål
JordbærkoldskålKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
0.5 deciliter Pasteuriseret æggeblomme
-
100 gram Sukker
-
1 stk Vanillestang
-
2 deciliter Ymer naturel
-
1 deciliter Kærnemælk
-
200 gram Friske jordbær
-
600 gram Friske jordbær
-
1 deciliter Piskefløde 38%
Jordbærkoldskål
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, sukker og vanille hvidt.
Rør fløde og kærnemælk sammen med æggemassen.
Skyl jordbærrene og fjern den grønne top.
Jordbær og ymer blendes sammen til en lind masse og vendes derefter i kærnemælksblandingen.
Man kan vælge at sigte koldskålen, hvis man vil have den helt glat.
Sæt den til sidst på køl, gerne i en times tid, så vil smagen komme mere frem.
Omrør jordbærkoldskålen inden den serveres.
Hæld den i en dyb tallerken fyldt med en masse friske jordbær.
Tips til en lækker sommerkoldskål
Koldskålen er bedst med sommermodne, friske, danske jordbær, men hvis de ikke er til at få, kan du sagtens bruge andre friske jordbær. Du kan også godt bruge frosne jordbær, så er det bare vigtigt at give dem et opkog og dræne dem for overflødig saft. Har du ikke jordbær, kan de snildt skiftes ud med andre bær eller frugt, som i Tivoli koldskålen.
Hvis de pasteuriserede æg driller, så har vi også opskriften på en dejlig jordbærkoldskål uden æg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med citronsmør
Kryddersmør: Citronmelisse hakkes fint og blandes med smør og citronsaft. Skal stå i køles...
Andebryst med æbler, svampe og linser
Andebryst med æbler, svampe og linser1. Tænd ovnen på 180 grader. 2. Rids skindet på andeb...
Æble delikatesse
Æble delikatesseTag en pande og kom sukkeret i, smelt sukker til det bliver gyldent.Drys s...