Video: Luftige boller
Luftige bollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
8 spsk Vand
-
4 deciliter Sødmælk
-
8 tsk Sukker
-
1 tsk Køkkensalt
-
8 spsk Olie
-
800 gram Hvedemel
Sådan laver du luftige boller
Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.
Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller.
Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time.
Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.
Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C. alm. ovn.
Tips og Tricks til dine Luftige boller
Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.
Alternativt kan du også se nærmere på vores opskrift på dejlige luftige teboller.
Som tilbehør til dem kan du servere en hjemmelavet jordbær- eller blommemarmelade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pizza Marinara
Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt olie, salt og mel lidt ad gangen og ælt dejen sej og...
Kartoffelmos med champignoner
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 4x4 cm. Kog dem i letsaltet vand i 25 min. Hæld va...
Fennikelgratin
Rengør fennikel og skær den i halve. Svits fennikelstykkerne i smør i 5 min. og tilsæt mel...