Video: Ostegratin
OstegratinKøkken:
Ingredienser:
Andet
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1 pakke Tærtedej
-
250 gram Bacon i skiver
-
1 stk Løg
-
3 deciliter Æg
-
1 spsk Kartoffelmel
-
2 deciliter Sødmælk
-
250 gram Revet ost
-
1 stk Tomat
Ostegratin
Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
Snit løg og skær bacon i grove tern.
Steg bacon på panden i 1-2 minutter for at frigive stegefedtet.
Tilsæt derefter løg og lad blandingen stege i ca. 10 minutter, indtil løgene er karamelliserede og baconen er sprød.
Sæt til side.
Samling og bagning af ostegratinen
Placer tærtedejen i en rund tærteform på ca. 20 cm.
Skær kanter til, så de passer i formen og prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
Hullerne er vigtige, da de lukker luft ud, og man undgår at bunden bobler op under bagning.
Tilsæt de karameliserede løg på tærtebunden.
Pisk æg, kartoffelmel og mælk sammen og hæld det i formen.
Smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i skiver, og placer på toppen af tærten.
Drys til sidst med den revne ost.
Ostegratinen bages i 40 minutter indtil osten bliver gyldenbrun.
Tag gratinen ud af ovnen og læg den sprøde bacon på toppen.
Lad afkøle i ca. 10 minutter.
Server ostegratinen med en frisk grøn salat - velbekomme.
Hvilken ost skal jeg bruge i ostegratinen?
Du kan sagtens bruge din egen favoritost. Det vigtigste er, at det er en ost med god smelteevne. Særligt mozzarella, cheddar og emmentaler klær retten rigtig godt. Hvis det skal være autentisk, så anbefaler vi en fransk gruyère. Pst... for andre syndige osteopskrifter så se på denne dekadente ostefondue.
Kan man lave gratinen vegetarisk?
Det kan man selvfølgelig godt. Bare undlad bacon, og tilsæt evt. et ekstra løg til ostegratinen. Du kan også kaste dig ud i denne sunde, grønne og rigtig populære blomkålsgratin . Eller hvad med en lækker kartoffelgratin, som er ekstra god som tilbehør til kylling eller en god steak.
Gratinen bliver hurtigt brun
Hvis ostegratinen hurtigt får meget farve, så kan du dække den med sølvpapir og derefter bage videre.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillede kyllingebryst
Kyllingebrysterne tørres af og hvert bryst pensles med 1 tsk. pesto. Baconen vikles om kyl...
Krydret blomkål
Skyld blomkålen, læg den evt. i saltvand for ekstra rengøring og skyld efter. Del blomkåle...
Kanelsnegle
Sådan laver du KanelsnegleLun mælken og rør gæren i. Smuldr smørret i melet. Tilsæt gærvæ...