Køkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Forret
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
5 timer 0 minutter
Antal personer:
-
5 stk Husblas
-
250 gram Kogt laks
-
2 deciliter Fiskebouillon
-
0,5 deciliter Fløde 13%
-
1 bdt Dild
-
1 spsk Citronsaft
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
75 gram Røget laks
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min. tages op og smeltes i vandbad. Laksen mixes i blender eller foodprocesser sammen med fiskesuppe - fløde og dild. Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft - salt og peber. Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af en randform. Laksemoussen fordeles i formen. Stilles i køleskab 4-5 timer.
Tips:
(Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!)
Servering:
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Julegås a la orange
Det overflødige fedt på gåsen fjernes. Vingespidser og gumpen skæres af. Appelsiner o...
Haps frikadeller
Pil løget og riv det fint. Kom alle ingredienser i en skål, og rør det godt sammen. Fars...
Bedstefars skæg
Sådan laver du bedstefars skægPisk smør grundigt med 150 g rørsukker og tilsæt æggeblommer...