Laksemousse

21/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Forret

20 minutter

5 timer 0 minutter

9



Fremgangsmåde:

Sådan laver du laksemousse


Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min., tages derefter op og smeltes i vandbad.

Laksen mixes i blender eller foodprocesser sammen med fiskesuppe, fløde og dild.

Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.

Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af en randform.

Laksemoussen fordeles i formen. Stilles i køleskab 4-5 timer.

Tips:

(Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!)

Servering:
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

5 stk Husblas

250 gram Kogt laks

2 deciliter Fiskebouillon

0,5 deciliter Fløde 13%

1 bdt Dild

1 spsk Citronsaft

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

75 gram Røget laks

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g