Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Forret
20 minutter
5 timer 0 minutter
9
Fremgangsmåde:
Sådan laver du laksemousse
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min., tages derefter op og smeltes i vandbad.
Laksen mixes i blender eller foodprocesser sammen med fiskesuppe, fløde og dild.
Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.
Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af en randform.
Laksemoussen fordeles i formen. Stilles i køleskab 4-5 timer.
Tips:
(Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!)
Servering:
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad.
Antal personer: 4
5 stk Husblas
250 gram Kogt laks
2 deciliter Fiskebouillon
0,5 deciliter Fløde 13%
1 bdt Dild
1 spsk Citronsaft
1 tsk Køkkensalt
1 tsk Peber
75 gram Røget laks