Video: Amerikansk chokoladekage
Amerikansk chokoladekageKøkken:
Ingredienser:
Andet
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
350 gram Mørk chokolade
-
100 gram Usaltet smør
-
5 stk Digestive kiks
-
3.5 deciliter Hvedemel
-
4 deciliter Rørsukker
-
1 tsk Natron
-
3 deciliter Ymer naturel
-
4 stk Æg
-
100 gram Valnød
-
10 gram Usaltet smør
-
10 gram Rasp
-
1 Usaltede peanuts
Svampet og syndig amerikansk chokoladekage
Start med at opvarme ovnen til 175 grader varmluft (195 grader ved almindelig ovn).
Smør en stor rund kageform og drys den med rasp.
Raspen går nemlig ind og sørger for, at den amerikanske chokoladekage let kan komme ud af formen efter bagning.
Smørret smeltes i en kasserolle.
Imens knuses kiksene let (fx med en kagerulle), og de tilsættes det smeltede smør.
Lad blandingen køle af.
Smelt derefter 125 gram mørk chokolade enten i en gryde eller i mikroovnen.
Hak nu 125 gram mørk chokolade meget groft.
Det giver nemlig de bedste lækre chokoladelommer i kagen på rigtig amerikaner manér.
Husk at gemme 100 gram chokolade til toppingen.
Hak valnøddekernerne lidt finere og bland med den hakkede chokolade.
Enten i en skål eller i en røremaskine piskes rørsukker, natron, mel, ymer og æg sammen indtil det er lyst of luftigt.
Herpå vendes den smeltede chokolade forsigtigt i, så man ikke slår for meget luft ud af kagen.
Hæld dejen i formen.
Top til sidst med valnødder, grofthakket chokolade og kikseblandingen, som stille og roligt falder ned i dejen under bagningen.
Bag den amerikanske chokoladekage midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Lad kagen afkøle.
Imens smeltes den resterende chokolade og blandes med de usaltede peanuts.
Chokoblandingen fordeles på toppen af kagen.
Server den amerikanske chokoladekage på original manér med en god kugle vaniljeis.
Velbekomme.
Vin - Soucherie Coteaux du Layon Exception - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Château Soucherie, Loire, Frankrig, Type: Dessertvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 254,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Soucherie Coteaux du Layon ExceptionChâteau Soucherie er et af de smukkeste små vinslotte i Frankrig. Fantastisk smuk og klassisk arkitektur og beliggende mellem vinmarkerne på skråningen m... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Hvornår er den amerikanske chokoladekage færdigbagt?
Når du kan prikke en strikkepind eller kniv i kagen, uden at der hænger dej ved, så er kagen færdigbagt. Hvis du gerne vil have en mere brownieagtigt konsistens, så kan du med fordel give kagen 10 minutter mindre. Du kan også bare lave denne chokobombe af en lækker brownie. Eller evt. prøve dens trendy fætter i en vegansk version lige her.
Elsker du også de amerikanske klassikere?
Så hvorfor ikke invitere venner og familie over til en saftig omgang cheeseburgers, hvor kagen kan være aftenens søde punktum.
Holdbarhed
Den amerikanske chokoladekage kan sagtens holde sig frisk i køleskabet i flere dage, så længe den bliver opbevaret i en lufttæt beholder.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
chokolademuffins fra ugeavisen
Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao godt sammen. Pisk æg ,mælk og...
Grillede grøntsager med fuldkornspasta
Skær grøntsagerne i små buketter og stave.Kog pasta ifølge anvisning på pakken.Grill grønt...
Grillede pitabrød med marinerede oliven og feta
Grillede pitabrød med oliven og fetaLav 4 strimler af citronskal med en grøntsagsskræller....