Video: Helstegt oksefilet
Helstegt oksefiletKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 kg Oksefilet
-
75 gram Smør
-
1 tsk Køkkensalt
-
1.2 tsk Friskkværnet peber
-
2.1 deciliter Piskefløde 38%
Sådan laver du helstegt oksefilet
Fjern sener og snør kødet som en rullepølse.
Brun kødet omhyggeligt på alle sider i smør på lidt over middel varme.
Drys med salt og peber og hæld piskfløde ved.
Steg videre i ca. 25 minutter svarende til 6 minutter på hver side.
Brug et stegetermometer til kernetemperaturen er ca.55 grader.
Bemærk at hvis fileten er tyk skal stege tiden øges.
Skær fileten ud i tynde skiver når du anretter.
Lav en pandesovs af den resterende væske, tilsæt evt. yderligere fløde eller vand og lidt jævning.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din helstegte oksefilet
Oksefilet er et glimrende bud på et lækkert stykke kød du kan servere til dine middagsgæster. Alt efter hvor mange du får på besøg kan du købe en større udskæring. Du kan servere alverdens tilbehør til din oksefilet og de fleste former for kartofler vil uden tvivl smage glimrende til. Prøv eksempelvis at lave disse hasselback kartoffel og/eller grønne bønner og servere til. Skal du kræse ekstra meget om din ret, så lav en hjemmelavet ægte bearnaisesauce og server til din oksefilet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Koreansk kyllingestuvning
Skær lårene i halve eller kvarte, alt efter deres størrelse. Put kyllingelårene i en stor...
Raita
RaitaSkræl agurken, og fjern derefter kernerne og skær agurken i små tern.Fjern kernerne f...
Kærnemælkshorn
Sådan laver du Kærnemælkshorn Mel og smør smuldres, tilsæt kærnemælk og dejen ældtes hurti...