Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Hovedret
30 minutter
1 timer 0 minutter
5
Fremgangsmåde:
Sådan laver du helstegt oksefilet
Fjern sener og snør kødet som en rullepølse.
Brun kødet omhyggeligt på alle sider i smør på lidt over middel varme.
Drys med salt og peber og hæld piskfløde ved.
Steg videre i ca. 25 minutter svarende til 6 minutter på hver side.
Brug et stegetermometer til kernetemperaturen er ca.55 grader.
Bemærk at hvis fileten er tyk skal stege tiden øges.
Skær fileten ud i tynde skiver når du anretter.
Lav en pandesovs af den resterende væske, tilsæt evt. yderligere fløde eller vand og lidt jævning.
Velbekomme!
Antal personer: 4
1 kg Oksefilet
75 gram Smør
1 tsk Køkkensalt
1/2 tsk Friskkværnet peber
2 1/2 deciliter Piskefløde 38%