Helstegt oksefilet

27/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

30 minutter

1 timer 0 minutter

5



Fremgangsmåde:

Sådan laver du helstegt oksefilet


Fjern sener og snør kødet som en rullepølse.


Brun kødet omhyggeligt på alle sider i smør på lidt over middel varme.


Drys med salt og peber og hæld piskfløde ved.


Steg videre i ca. 25 minutter svarende til 6 minutter på hver side.


Brug et stegetermometer til kernetemperaturen er ca.55 grader.


Bemærk at hvis fileten er tyk skal stege tiden øges.


Skær fileten ud i tynde skiver når du anretter.


Lav en pandesovs af den resterende væske, tilsæt evt. yderligere fløde eller vand og lidt jævning.


Velbekomme!




Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

1 kg Oksefilet

75 gram Smør

1 tsk Køkkensalt

1/2 tsk Friskkværnet peber

2 1/2 deciliter Piskefløde 38%

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g