Video: Ægte bearnaisesauce
Ægte bearnaisesauceKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Tilbehør
7
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
1 tsk Frisk estragon
-
1 tsk Frisk kørvel
-
300 gram Skalotteløg
-
3 stk Æggeblomme
-
4 spsk Tør hvidvin
-
4 spsk Sherryvineddike
-
250 gram Smør
Sådan laver du ægte bearnaise sovs
Hak skalotteløgene, stængler og nogle af de lidt grimme blade fra estragonen og lidt kørvel fint. Hæld hvidvinen og eddiken ned i en lille gryde og kom urterne ved og lad det koge ind til der er et par spsk-fulde i gryden. Brug en sigte til at få al væsken med.
Smøret klares i en anden lille gryde, sørg for at få så lidt at det hvide på bunden med som muligt. si det eventuelt igennem et kaffefilter. Nu piskes essensen og æggeblommerne sammen. Tilsæt smøret på samme måde som ved mayonaise, altså lidt ad gangen.
Brug et vandbad der ikke er for varmt, ellers skiller saucen. Hvis saucen bliver for tyk, kan der hældes lidt vand i til. man opnår en passende konssistens.
Prøv evt den ægte bearnaise sovs til oksefilet og ristede kartofler eller andre kød og kartoffelretter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillede cheeseburgere
Grillede cheeseburgereVask og skær tomat i skiver. Vask også salatbladene og læg begge del...
Bagt laks med pecannød
Forvarm ovnen til 200°C. Bland sennep, smeltet smør og honning i én skål og bland rasp, ha...
Waldorfsalat
Den klassiske Waldorfsalat Waldorfsalat er en klassiker. Den daterer sig tilbage til slutn...