Video: Ægte bearnaisesauce
Ægte bearnaisesauceKøkken:
Ingredienser:
Fransk
7
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
1 tsk Frisk estragon
-
1 tsk Frisk kørvel
-
3 stk Skalotteløg
-
3 stk Æggeblomme
-
4 spsk Tør hvidvin
-
4 spsk Sherryvineddike
-
250 gram Smør
Sådan laver du ægte bearnaise sovs
Hak skalotteløgene, stængler og nogle af de lidt grimme blade fra estragonen og lidt kørvel fint.
Hæld hvidvinen og eddiken ned i en lille gryde og kom urterne ved og lad det koge ind til der er et par spsk-fulde i gryden.
Brug en sigte til at få al væsken med.
Smørret klares i en anden lille gryde, sørg for at få så lidt at det hvide på bunden med som muligt.
si det eventuelt igennem et kaffefilter.
Nu piskes essensen og æggeblommerne sammen.
Tilsæt smøret på samme måde som ved mayonaise, altså lidt ad gangen.
Brug et vandbad der ikke er for varmt, ellers skiller saucen.
Hvis saucen bliver for tyk, kan der hældes lidt vand i til. man opnår en passende konsistens.
Prøv evt den ægte bearnaise sovs til oksefilet og ristede kartofler eller andre kød og kartoffelretter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græske rejer
Væden hældes fra tomaterne, som kommes i en gryde. Løg og hvidløg hakkes og tilsættes samm...
Rødbedesalat med gedeost og valnødder
1. Forbered rødbederne: Start med at koge rødbederne i let saltet vand i cirka 30-40 minu...
Gulerodsmuffins
Sådan laver du gulerodsmuffins Varm vandet lidt op i en elkedel. Hæld vandet og rosinerne...