Video: Kejserpandekager med mascarpone
Kejserpandekager med mascarponeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æg
-
50 gram Sukker
-
0 Bordsalt
-
1 spsk Revet citronskal
-
4 spsk Letmælk
-
100 gram Hvedemel
-
250 gram Mascarpone
-
2 spsk Smør
-
0 Flormelis
Lækre kejserpandekager med mascarpone
Del halvdelen af æggene i hvide og blomme.
Æggeblommerne kommes i en røreskål sammen med de sidste æg.
Pisk æggene med salt, sukker og citronskal.
Rør skiftevis mælk, mel og mascarpone i blandingen.
Pisk æggehviderne stive med håndmikseren.
Vend forsigtigt hviderne i æggeblandingen.
Dejen skal ikke være ensartet, men må gerne have små toppe af æggehvide.
Smelt smørret i en pandekage pande ved middel varme.
Hæld dejen på panden i 2-3 cm højde og glat den med en paletkniv.
Bag den nederste side, skær så dejen over på kryds og tværs med 2 gafler og del den op i små stykker.
Steg nu dejstykkerne ved stærk varme og vend dem ind imellem med paletkniven, indtil de er blevet sprøde.
Drys med flormelis - og spis dem varme!
International pandekagedag
Den 1. tirsdag efter Fastelavn (også kaldet Hvid Tirsdag) er det international pandekagedag og der fungerer disse kejserpandekager ekstra godt. Inviter gæster over og fejr pandekagedagen.
Denne opskrift smager også godt sammen med en lækker æblemos, bærkompot eller frugtkompot - du vælger bare din favorit. Vi kan anbefale denne rabarberkompot. Du kan også bruge jordbær istedet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Majsbrød bagt i pande
Forvarm ovnen til 220°C.Smelt smørret i en stegepande af smedejern over middel varme. Tils...
Marineret hvidkålssalat med feta
Marineret hvidkålssalat med fetaSnit kålen meget fint, udelad stok og grimme yderblade.&nb...
Peberfisk fra pladen
Pil løgene og knus dem, pres citronen. Krydr fisken med salt, hvidløg og citronsaft. Forva...