Video: Kejserpandekager med mascarpone
Kejserpandekager med mascarponeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
9
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æg
-
50 gram Sukker
-
0 Bordsalt
-
1 spsk Revet citronskal
-
4 spsk Letmælk
-
100 gram Hvedemel
-
250 gram Mascarpone
-
2 spsk Smør
-
0 Flormelis
Lækre kejserpandekager med mascarpone
Del halvdelen af æggene i hvide og blomme. Æggeblommerne kommes i en røreskål sammen med de sidste æg. Pisk æggene med salt, sukker og citronskal. Rør skiftevis mælk, mel og mascarpone i blandingen. Pisk æggehviderne stive med håndmikseren. Vend forsigtigt hviderne i æggeblandingen. Dejen skal ikke være ensartet, men må gerne have små toppe af æggehvide. Smelt smørret i en pandekage pande ved middel varme. Hæld dejen på panden i 2-3 cm højde og glat den med en paletkniv. Bag den nederste side, skær så dejen over på kryds og tværs med 2 gafler og del den op i små stykker. Steg nu dejstykkerne ved stærk varme og vend dem ind imellem med paletkniven, indtil de er blevet sprøde.
Drys med flormelis - og spis dem varme!
International pandekagedag
Den 1. tirsdag efter Fastelavn (også kaldet Hvid Tirsdag) er det international pandekagedag og der fungerer disse kejserpandekager ekstra godt. Inviter gæster over og fejr pandekagedagen.
Denne opskrift smager også godt sammen med en lækker æblemos, bærkompot eller frugtkompot - du vælger bare din favorit. Vi kan anbefale denne rabarberkompot. Du kan også bruge jordbær istedet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Røget tun wonton
Bag wontondejen i separate stykker i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 3-5 minutter eller t...
Fisk med grøntsager
Damp fisken i ovnen i 10 min med salt og peber. Svits grøntsagerne i smør og drys med me...
Persillesmør
Persillesmør Start med at hakke persillen meget fint. Put smørret ned i en stor skål og s...