Video: Hasselback kartofler
Hasselback kartoflerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
3
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
10 stk Kartofler
-
1 spsk Usaltet smør
-
1.1 tsk Groft salt
Hasselback kartofler
Hasselback kartofler er nok den mest imponerende slags kartofler. Det er som om, at alle ens kartoffeldrømme går i opfyldelse på én gang: hasselback kartofler har sprøde kanter ligesom de bedste pommes frites, men har en midte lige så cremet som kartoffelmos og så har den en ekstra bonus at være ligesom sunde bagte kartofler, dog i smart forklædning.
Sådan laver du hasselback kartofler
Hasselback kartofler: Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs. Læg dem i den ene halvdel af en smurt bradepande (5 x 37 x 45 cm), og pensl med smør. Drys salt over. Steg kartoflerne midt i ovnen til de er gyldne ca. 30 min. Serveres evt. med creme fraiche og en grøn salat.
Toppings til hasselback kartofler
Brug f.eks. toppings som creme fraiche, bacon og purløg eller hakket broccoli, cheddarost og sprødstegte bacontern eller hakkede tomater, sorte bønner, salsa og ost. Alt hvad du elsker som fyld i dine bagte kartofler, smager også fantastisk til hasselback kartofler.
Hasselback kartofler som tilbehør
Hvis du foretrækker at servere hasselback kartofler som tilbehør, går de rigtig godt til kødretter. Server dem f.eks. til bøffer med skimmelostepanering og rødvinssauce eller helstegt oksemørbrad i ovn.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Risotto med rucola og hvidløg
Varm bouillonen op i en gryde (det må ikke komme i kog). Hold bouillonen varm over lav var...
Aristokrater
AristokraterSkær vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Kom alle ingredienserne i en...
Appelsin- og gulerodssuppe
Appelsin- og gulerodssuppeRiv gulerødderne i på den fine side af rivejernet og hak løget u...