Video: Fiskefrikadeller
FiskefrikadellerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
400 gram Fiskefilet
-
1 stk Løg
-
1 stk Æg
-
2 spsk Hvedemel
-
2 deciliter Sødmælk
-
1.2 spsk Olie
-
1.2 spsk Smør
-
1 stk Citron
Fiskefrikadeller
Start med at hakke løget rigtig fint.
Alternativt kan løget også rives på den fine side af et rivejern.
Det er nemlig vigtigt for teksturen i de færdige fiskefrikadeller.
Hvis der gemmer sig store løgstykker i farsen, så kan dellerne falde fra hinanden under tilberedningen.
Nu skal fisken køres til fars.
Du kan hakke fisken i en kødhakker, men hvis du ikke ligger inde med sådan en, så kan en foodprocessor sagtens bruges.
Kom den ny hakkede fisk i en skål og smag til med 1 tsk. salt og masser af frisk peber.
Rør fiskefrikadellefarsen god og sej.
Det tager ca. et par minutter.
Så tilsættes de fintsnittede løg, æg og mel til dejen under kraftig omrøring.
Til sidst hældes mælken i lidt af gangen, imens der røres.
Farsen er klar, når den har en passende grødagtig konsistens, og skal derefter hvile køligt i ca. 30 minutter.
Varm en stor pande op med en blanding af olie og smør.
For at få den fineste form på frikadellerne former man dem med en ske og en våd hånd.
Steg dem smukt gyldne ved svag varme og giv dem ca. 5-8 minutter på hver side.
Skær citronen i både og servér de hjemmelavede fiskefrikadeller med godt brød og marinerede grønsager, velbekomme!
Fiskefrikadeller med spræl i
Hvorfor ikke prøve at tilsætte lidt krydderurter til farsen? Dild, persille, sågar koriander komplimenterer den lyse fisk fantastisk og garanterer nogle fantastiske fiskefrikadeller. De modige kan også få smæk på smagen med disse spicy thai fiskefrikadeller.
2 gange om ugen
Ifølge de officielle kostråd skal vi jo huske at spise fisk 2 gange om ugen. Så udover de lækre fiskefrikadeller hvorfor ikke prøve kræfter med nogle af vores mange andre fiskeopskrifter?
Prøv fx denne spændende lakselasagne, eller hold det helt klassisk med den gamle kending tunmousse.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rødløgskompot
Halver løgene og steg dem blanke i olien. Tilsæt finthakket hvidløg, timiankviste, og lad...
Anjas yndlingsboller
Anjas yndlingsbollerVandet og hvedekernerne koges op i en gryde. Kommes over i en stor dyb...
Gærklejner
Opvarm en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, når det er varmet op tilføjes gær, æg, su...