Video: Gammeldags frikadeller
Gammeldags frikadellerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket oksekød 8-12%
-
40.6 gram Rasp
-
1 stk Løg
-
2 stk Salt
-
1.2 tsk Peber
-
1 stk Æg
-
1 stk Kyllingbouillonterning
-
3 deciliter Vand
Sådan laver du Gammeldags Frikadeller
Bland kødet med fint hakkede løg, salt, peber, samt oksekraft.
Tilsæt æg, rasp og vand.
Bland det godt sammen.
Form frikadellerne, eventuelt med en ske og steg dem på en pande.
Man kan spare lidt på fedtet ved at stege frikadellerne halvt på panden og dernæst sætte dem i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
Og så er de gammeldags frikadeller klar til at blive spist.
Vin - Louis Latour Grande Ardeche Chardonnay - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Louis Latour Maison, Frankrig, Type: HvidvinNormal stk. pris v/køb af 6 flasker 139,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Louis Latour Grande Ardeche ChardonnayLouis Latour købte i 1979 en mindre ejendom i Ardèche, der ligesom Bourgogne har en kalkrig jordbund men generelt lidt mere varme og sol. Denne vin er således lavet på 100% Ch... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Server med kartofler og opbagt sovs. Eller med en kartoffelsalat og grøntsagsstænger.
Hvis du tænker det ville være sjovt at prøve at skifte svinekødet ud med en anden slags kød, så prøv disse kalkunfrikadeller med karry, og server evt. ris til.
Hvis det bare skal være en anden version af gammeldags frikadeller kan du med fordel benytte denne opskrift på frikadeller alá mormor.
Alle frikadeller kan være gode at lave en ordentlig portion af og fryse ned til dage, hvor man ikke orker at lave mad, eller til madpakkerne. Så man altid har lidt ekstra at fulde madpakken op med, prøv f.ek.s denne opskrift på haps frikadeller, lige til at hapse med i madpakken, enten på et sjovt spyd med cherrytomater og agurk eller bare som en lille hånddelle til rugbrødsmadderne.
Spørgsmål:
Hej Hvorfor har i ændret i opskriften fra hakket kød til hakket oksekød, har aldrig fået Gammeldags frikadeller lavet på oksekød. heller ikke med kyllingbouillon, den gamle opskrift der skulle der oksekraft i, ellers er det den samme opskrift jeg skrev ud i 2010. tak for opskriften mvh Tom L
Svar:
Hej Tom, der er rigtigt mange variationer på frikadeller, dette er bare en af mange
God dag
Mvh Tomas
15/03-2020 af Berkfors
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kammuslinger
Kammuslinger Pak kammuslingerne ud og tjek, om de er tørre. Hvis ikke de er tørre, så...
Cheeseburger
CheeseburgerPil og hak løg. Vask og skær agurk og tomat. Vask også salatbladene og læg det...
Skinke i ovn
Kogt hamburgerryg skæres i skiver, 2 pr. person. Skiverne lægges i et smurt ovnfast fad. D...