Video: Glaseret skinke med grønlangkål
Glaseret skinke med grønlangkålKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Røget skinke
-
0.5 spsk Dijonsennep
-
0.5 spsk Brun farin
-
1 spsk Rasp
-
600 gram Grønkål
-
3 spsk Hvedemel
-
3 deciliter Skummetmælk
-
25 gram Smør
Glaseret skinke
Kom skinken i en gryde med kogende vand, så det dækker.
Bring vandet i kog igen og skum.
Kog ved lav varme under låg i ca. 30-45 minutter.
Tag gryden fra varmen og lad skinken stå 20 minutter i kogevandet.
Tag kødet op og fjern evt. hinde eller net.
Gem suppen til at koge grønkålen i.
Læg skinken i et ovnfast fad.
Smør sennep på og drys rasp og rørsukker på.
Sæt skinken midt i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter, til den er gylden og sprød.
Grønlangkål
Rens grønkålen og fjern de yderste blade.
Kog dem 10 minutter i suppen fra skinken eller i vand.
Tag kålen op i en si og tryk vandet af.
Hak kålen fint.
Pisk mel og mælk sammen i en gryde og bring det i kog under piskning.
Pisk smørret i.
Skru ned for varmen og kom kålen i.
Varm den igennem og smag til med salt og peber.
Enjoy!
Tilbehør
Glaseret skinke er en opskrift der ligger pænt tæt op af glaseret hamburgerryg.
De varierer blot i udskæringen af kødet fra grisen.
Traditionelt set bliver glaseret skinke, som i denne opskrift, serveret med grønlangkål.
Det skal dog ikke stoppe dig fra også at vælge noget andet, der passer godt til.
Du kan fx servere brunede kartofler, en let salat med grønkål eller en dejlig sovs.
Spørgsmål:
Har du en god opskrift på fedtfattig grønlangkål ? Venlig hilsen Svend Åge ps. Godt nytår
Svar:
Ja - se denne her opskrift:
Glaseret skinke med grønlangkål
Du kan godt bruge frossen grønkål, det er efterhånden svært at få den friske i handlen.
Og det er ikke nødvendigt at bruge så meget smør - du bestemmer selv, idet kålen jævnes med mælk og mel, så på den måde bliver det en fedtfattig ret. Et tip er at tilsætte lidt reven muskatnød, for når man sparer på fedtet, er det vigtigt at krydre maden, så savner man ikke den "fede" smag :-)
venlig hilsen og godt nytår
Dorthe
opskrifter.dk
03/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad kan man spise sammen med flødekartoffler ? Jeg ved nemlig ikke rigtig hvad jeg skal finde på at server til/eller sammen med. Det skal været noget rigtig godt da jeg skal bruge det til min 18 års fødselsdag. Mvh Julie
Svar:
En glaseret skinke vil smage rigtig godt til flødekartofler, og er også nemt at lave.
Du kan finde opskriften her. Du skal ikke servere grønlangkål, når du laver flødekartofler - i stedet kan du lave en god grøn salat.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
17/09-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Thailandsk kalkun med nudler
Start med at tilberede nudlerne efter anvisningen på pakken.Rens forårsløg, og snit dem i...
Østrigsk kirsebærdrøm
Æggehviderne piskes stive, og æggeblommerne piskes til en tyk creme med sukkeret.Citronska...
Banankage med chokolade
Bland alle de tørre ingredienser og den hakkede chokolade i en stor skål. Bland mælk, mose...