Video: Æblegløgg
ÆblegløggKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
5 liter Æblejuice
-
10 stk Kanelstang
-
2 spsk Citronsaft
-
5 deciliter Vodka
-
2 stk Æbler
-
1.2 stk Skal af citron
-
1.2 stk Hvidvin
Æbleglögg
Kog æblejuice og 10 kanel stænger op, sluk for varmen og lad det trække i en halv time.
Tilsæt 2 spsk citronsaft, skal fra citronen, 5dl vodka, 2 æbler i tern og ½ flaske hvidvin
Kog det op og lad det herefter trække igen.
Når din æbleglögg har trukket og ved servering, luner du den
Du kan nu servere din æbleglögg, velbekomme.
Vidste du at:
I Skandinavien har opvarmet vin været en almindelig drink siden det 16. århundrede. Den oprindelige form for glögg, en krydret spiritus, blev drukket af budbringere og postbud, der rejste på hesteryg eller stod på ski i koldt vejr. Siden det tidlige 19. århundrede har glögg været en ret almindelig vinterdrink i Danmark og resten af Skandinavien, for eksempel blandet og opvarmet med juice, sirup og nogle gange med et stænk af hårdere spiritus eller punch.
Se også
Der er mange måder at lave glögg på, her er nogle andre lækre opskrifter, glögg med appelsin og citron sirup og denne lækre alkohol fyldte glögg med rød- og portvin.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokolade og appelsintiramisu
1. 1 1/2 ss Liqueur hældes over i kaffen. Chokoladen sættes i fryseren 30 min og rives fin...
Pasta med dåsetun
Sæt pastaen til at koge. Mens pastaen koger, fremstilles sovsen:Hæld olien fra tun-dåsen i...
Couscoussalat
Couscoussalat Couscous har en rigtig smuk tekstur, der gør det til en ideel ingrediens i...