Video: Skindstegt kulmule
Skindstegt kulmuleKøkken:
Ingredienser:
Thailandsk
15
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
600 gram Kulmule
-
1 spsk Rapsolie
-
1 cm Hakket ingefær
-
1 fed Hvidløg
-
1 bdt Forårsløg
-
1.2 stk Frisk chili
-
2 tsk Rørsukker
-
2 spsk Sojasauce
-
2 stk Limesaft
-
4 stk Kaffir limeblade
Salat
-
1 stk Iceberg salat
-
4 stk Tomat
-
1.2 Peanut
-
1 bdt Frisk koriander
Tilbehør
-
4 Jasminris
Sådan laver du skindstegt kulmule
Kog risene i 6 dl vand med 1 tsk salt i 12 min. under låg ved svag varme.
Lad derpå risene trække til retten er færdig.
Skrab skællene af kulmulefileten med en gaffel.
Skær fileterne i 4 ens stykker.
Skær små snit i skindet.
Varm olien op på en slip-let-pande, og læg kulmulefileterne med skindsiden nedad.
Rør ikke ved fisken de første 2 min.
Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden.
Lad fisken stege videre ved middelhøj varme til skindsiden er gyldenbrun.
Vend fileterne om og steg på den anden side i ca. 3 min.
Krydr med salt og peber.
Hak ingefær og hvidløg fint.
Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
Bland en marinade af sukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade.
Skyl og tør salaten.
Snit den fint og anret den på et fad.
Skær tomaterne i tern og hak peanuts groft.
Drys begge dele over salaten.
Anret den stegte kulmule på salaten med skindsiden opad - skindet spises med.
Hæld marinaden over fisken og drys med frisk koriander.
Velbekomme!
Hvordan smager kulmulen?
Har du ikke smagt kulmule før, så tilhører fiskearten torskefamilien og kan derfor siges at minde lidt om torsk. Ligesom torsken, er kulmulens kød hvidt, men den er mildere i smagen og har en blødere struktur og mindre flager kødet på torsken. Især i sommerhalvåret kan torske både være dyr og svær at opdrive, derfor kan du med fordel erstatte torsken med kulmule i torskeopskrifter.
Inspiration til opskrifter på fisk
Har du fået blod på tanden og mod på at lave flere retter med fisk, så prøv for eksempel at erstatte torsk med kulmule i denne nemme opskrift på torsk i ovn. Er du til fiskeretter med masser af smag, så lav denne opskrift på indisk fisk, hvor du ligeledes kan erstatte torsken med en anden hvid fisk.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Broccolisuppe med kartofler
Broccolisuppe med kartoflerSautér kartoflerne i olie i en varm, stor gryde, til de er næst...
Julecouscous
Placer couscous, hakket peberfrugt og parmesan i en gryde. Bland godt.Bring vandet i kog i...
Pitabrød med falafel
Pitabrød med falafelUdblød kikærterne i rigeligt vand i ca. 8 timer eller natten over.Varm...