Video: Creme Catalana
Creme CatalanaKøkken:
Ingredienser:
Spansk
6
Tilberedningstid
4 timer 0 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
8 stk Æggeblomme
-
80 gram Sukker
-
6 deciliter Piskefløde 38%
-
1 stk Citron
-
1 stk Kanelstang
-
4 spsk Rørsukker
Creme catalana
Forvarm ovnen på 100 grader.
Skær skallen af citronen i tynde skiver. Undgå den bitre hvide hinde.
Opvarm piskefløden, den hele kanelstang og citronskallen i en gryde ved svag varme.
Lad det trække i 5 minutter til massen er lunken.
Tag kanelstangen op. Bring forsigtigt piskefløden i kog.
Når den koger, tages den af blusset. Lad den hvile, mens du laver æggesnaps ved at piske æggeblommerne og sukkeret til en luftig masse i en skål.
Hæld den lune piskefløde i en tynd stråle fra gryden i æggesnapsen under omrøring.
Fordel massen i 6 portionsskåle.
Placer skålene i et ildfast fad og fyld fadet halvt op med vand. Placeret den midt i ovnen. Her skal den stå i 1 time og 15 minutter til cremerne har sat sig.
Afkøl cremerne og stil dem 2 timer i køleskabet.
Placer nu skålene med creme i et fad med koldt vand inden karamelliseringen.
Stryg sukker henover. Sukkeret karamelliseres med en gasbrænder eller ved at sætte dem i ovnen i 3 minutter på grill funktionen.
Cremerne skal igen på køl i 10 minutter inden servering.
Velbekomme!
Creme brulee - En dessert der minder om
Prøv også den franske dessert creme brulee, som minder om creme catalana.
Andre spanske desserter
Spanien byder også på andre lækre desserter. Prøv fx de lækre churros eller en klassisk citrontærte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indisk agurkesalat
Skræl agurkerne og skær dem i tynde skiver. Drys salt og chili over agurkeskiverne. Lad de...
Brød på grillen - surdej
Trin 1:Surdej startes en uge i forvejen.Alt røres sammen og stilles i køkkenet med et plas...
Blød og mørk Guanaja
Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) godt med smør. Hæld sukker i, drej formen rundt...