Video: Klassisk citrontærte
Klassisk citrontærteKøkken:
Ingredienser:
Spansk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
300 gram Hvedemel
-
150 gram Usaltet smør
-
100 gram Flormelis
-
1 stk Æg
-
0.5 stk Vanillestang
-
1.5 deciliter Piskefløde 38%
-
100 gram Sukker
-
2 stk Æg
-
3 stk Revet skal og saft fra citron
-
0.5 tsk Majsstivelse
-
100 gram Æggehvide
-
85 gram Flormelis
-
400 gram Tørrede kikærter
Mørdejen:
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej.
Stil den koldt i ½ time inden udrulning.
Rul dejen relativ tyndt ud i en anelse mel.
Læg forsigtigt den udrullede dej ned i tærteformen (denne type skal ikke smøres).
Tryk dejen forsigtigt fast til sider og bund.
Tryk overskydende mørdej af kanten.
Læg bagepapir over og fyld op med de tørrede kikærter.
Bag bunden i ovnen ved 170 grader i ca. 15-18 minutter, til den er let gylden.
Afkøl den bagte bund i køleskabet
Creme:
Kom citronsaft, sukker, vand og maizena i en gryde.
Varm op og pisk til blandingen koger.
Kom æggeblommer i og pisk igennem.
Mens det stadig er varmt kommes smør i.
Rør, til cremen er glat.
-Fjern kikærterne fra tærtebunden og hæld varm creme over. Sættes på køl i 2 timer.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bønnesalat med sesam og sprød bacon
Bønnesalat med sesam og sprød baconNip de grønne bønner og blancher dem i letsaltet vand i...
Nudelsalat med tang, ingefær og glaserede mandler
Tangen overhældes med kogende vand og trækker 15 minutter, hvorefter vandet hældes fra. N...
Friske figner med krydret gedeost
Bland alle ingredienserne undtagen figner sammen i en skål. Smag til med salt og peber.Pla...