Video: Creme Brulée
Creme BruléeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Dessert
4
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
420 ml Piskefløde 38%
-
1 stk Vanillestang
-
70 gram Sukker
-
4 stk Æggeblomme
Creme Brulée
Varm ovnen til 140 grader celcius. Hæld fløden i en gryde. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i fløden. Snit også den tømte stang i fløden. Bring fløden og vanillen til kogepunktet igen, dæmp derefter varmen og lad det simre let i fem minutter. Pisk sukker og æggeblommer sammen i en skål, til den er luftig og lys (hvis man slår på siden af skålen kan man høre om den er luftig hvis den lyder hul). Bring fløden og vanillen til kogepunktet igen, og hæld den over æggeblandingen under konstant piskning, til den bliver tyk - dette er tegn på, at æggene er begyndt at koge let. Hæld fløden med vanillen ud i små skåle. sæt portionsskålene i en stor bradepande og hæld vand i så det når halvt op på siden af portionsskålene. Bag dem i cirka 30 minutter, eller til cremen er lige ved at stivne, men stadig let flydende i midten. Tag portionsskålene ud af vandbadet og lad dem køle af. Lige før servering strøs lidt sukker ud over overfladen på hver creme, som derefter karamelliseres med en brænder.
Din Creme Brulée er nu færdig - velbekomme!
Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages - den skal have en "glat" overflade og skælve en anelse når den er færdig.
I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med créme bruleé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.
Se også inspiration til andre varianter af creme brulee
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lys fond - bouillon
Samtlige grøntsager skrælles og rengøres grundigt og skylles med rent vand. Benene sætte...
Syltede chilipebre
Skyl chilierne og prik med gaffel. Fjern kerner fra peberfrugterne og skær i tynde striml...
Grillede laksefileter med balsamicoglasur
Bland ingredienserne til marinaden i en lille gryde. Varm op og kog glasuren ind til 1/3 a...