Video: Flutes
FlutesKøkken:
Ingredienser:
Fransk
7
Tilberedningstid
8 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
5 gram Gær
-
3 deciliter Vand
-
1.5 tsk Bordsalt
-
500 gram Hvedemel
-
2 stk Hvidløgs fed
-
0.5 stk Pasteuriseret æg
-
0.5 deciliter Vand
Flutes
Udrør gæren med lunken vand.
Tilsæt salt og mel lidt efter lidt, og til sidst presset hvidløg.
Slå dejen godt sammen og tag den ud på bordet.
Ælt den igennem med så meget mel, som dejen kan tage.
Den skal være glat og smidig og endelig ikke for fast.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk med et fugtigt klæde og sæt den til hævning 5-6 timer ved stuetemperatur.
Slå dejen ned og ælt den igennem.
Del den i 3 portioner og tril hver portion til en flute i bagepladens længde.
Læg flutene på en plade med bagepapir, dæk dem med klæde og lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Tænd ovnen og indstil den på 230-240°C.
Snit flutene med en skarp kniv i ca. 15 cm snit på langs.
Lad det nye snit gå parallelt med det forrige 2 cm og med ½-1 cm afstand.
Pensl flutene med sammenpisket æg.
Bag dem midt i ovnen i 15-20 min.
Efter 5-8 minutters bagning pensles de med vand, så bliver skorpen mere sprød.
Afkøles på bagerist.
Dine friskbagte flutes er nu klar. Velbekomme!
Friskbagt brød
Hjemmelavet brød er en god ting. Særlig fordi man så er klar over, hvad der er kommet i. Her på siden er der over 150 opskrifter på brød. Lige fra koldhævet filonebrød, surdejsrugbrød til almindelig franskbrød.
Spørgsmål:
Kan det passe, at der kun skal 5 g gær i?
Svar:
Ja det er korrekt - det er derfor at dejen skal hæve i så lang tid. Resultatet bliver rigtig godt, brødet bliver mere luftigt når det hæver så længe.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
22/06-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Ska det verkligen bara vara 5g jäst till baguetterna, ska det inte vara 50g, tänkte om det var felskrivet?
Svar:
Hej , jag tror att det är rätt , när jästiden är så lång , så skulle den vara ok
Mvh Tomas
recept.se
04/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stuvet spidskål
Stuvet spidskålSpidskålen deles på langs.Stokkene fjernes.Blandene snittes i strimler på 1...
Tortillas med reven squash
Varm olien i en wok over medium-høj varme. Tilsæt sennepskorn og kommenfrø. Skru ned for v...
Syltede rødløg
Syltede rødløgSkold et rent patentglas, så det er klart til at fyldes op med løg. Løgene s...