Video: Bagt græskarsalat med feta og ristede kerner
Bagt græskarsalat med feta og ristede kernerKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
6
Tilberedningstid
35 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
1 stk Hokkaido græskar
-
100 gram Fetaost
-
50 gram Græskarkerner
-
75 gram Rucola
-
2 spsk Honning
-
2 spsk Olivenolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°C varmluft. Skær græskarret over, fjern kernerne og skær det i både eller tern, skallen kan blive på, hvis du bruger hokaido.
Vend græskarstykkerne med olivenolie, honning, kanel eller spidskommen samt lidt salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og let karamelliserede.
Rist imens græskarkernerne kort på en tør pande, til de dufter nøddeagtigt.
Pisk dressingen sammen af olivenolie, citronsaft, dijonsennep og honning.
Læg rucola eller spinat på et stort fad, fordel de bagte græskarstykker ovenpå og drys med rødløg, feta og de ristede kerner.
Dryp dressingen over lige inden servering.
Vil du have lidt ekstra knas, kan du tilføje ristede kikærter eller sprødstegt parmaskinke.
Du kan også variere salaten med granatæblekerner for en frisk og syrlig kontrast.
Hvis du er vild med græskar, kan du også prøve vores cremede græskarsuppe eller krydret linsegryde med kokosmælk for flere lækre efterårsretter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nem hindbærlagkage
Nem hindbærlagkagePisk fløden til skum. Tilsæt hakkede hindbær og smag cremen til med...
Oksekødboller
Nemme oksekødbollerHak chili, hvidløg og timian fint. Kom det i en skål sammen med ok...
Sandwich med svampe og Fontinaost
Rens og klargør svampene. Skær dem i skiver på langs.Varm olivenolien på en pande over mid...