Video: Hjemmebagt franskbrød
Hjemmebagt franskbrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
4 deciliter Skummetmælk
-
1 deciliter Tykmælk
-
25 gram Gær
-
2 tsk Sukker
-
1 tsk Bordsalt
-
800 gram Hvedemel
Smøret smeltes i en gryde og tages af varmen.
I en stor røreskål blandes smøret med mælken og tykmælken tilsættes.
Smuldr gæren i sammen med salt og sukker.
Tilsæt ¾ af hvedmelet og rør godt sammen til en ensartet og smidig dej uden at være klistret.
Sættes lunt og tildækket i 1 time i skålen
Dejen vendes ud og æltes på bordet med resten af melet efter behov uden at dejen klistrer til bord og hænder.
Form dejen til et rundt brød og sæt det på bagepladen med bagepapir.
Efterhæver tildækket i 30 minutter.
Drys lidt mel på brødet og rids det på skrå med en skarp kniv.
Bages ved 200 grader i 30-40 minutter til det er gyldent.
Stilles til afkøling på en bagerist.
Spørgsmål:
Hej Det finns ett mat bröd som man gräddar i långpannan med massa olja o tex oliver o salt oppepå mvh anel
Svar:
Hej , ja det är nog detta du tänker på ?
Mvh Tomas
recept.se
Focaccia
Utskriftsvänlig version
Kök: Italiensk
Typ: Bakverk / Tillbehör
Tillagningstid totalt: 3 timer
Arbetstid: 20 min
Ingredienser: 4---12345678910 pers.
Dej:
50 g bakjäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja (Läs om)
350 g vetemjöl (Läs om)
1 tsk havssalt (Läs om)
2 msk färsk Legro gräslök (Läs om)
2 msk färsk Legro timjan (Läs om)
1 msk färsk Legro rosmarin (Läs om)
1 klyfta vitlök (Läs om)
5 svarta oliver (Läs om)
Tillagning:
-Rör ut jästen i 1/5 av ljummet vatten. Låt stå i vattnet i ca. 10 minuter tills det har en krämig konistens, rör i resten av vattnet och olivoljan i.
-Tillsätt hälften av mjöl och salt, rör om tills degen är jämn. Ta ner dem hackade kryddörtoroch resten av mjölet, knåda till degen inte är klimpig.
-Knåda välpå ett mjölströat bord i ca. 10 minuter, smörja en skål med olja och lægg ner degen och täck med hushållsplast, degen jästar till dubbel storlek ca. 2 timmar ett ljumt ställe.
-Dela degen i önskat antal portioner.
-Lägg degen i en form eller bakplåt med en bakduk över och låt jästa igen ca. 45 minuter. Gör fördjupningar med din finger i degen och jästa igen ca. 20 minuter.
-Låt brödet grädda på 180°C i 15-18 minuter till det är gyllenbrunt. Pensla med olivolja och strö över med havsalt, strax efter det har tagits ur ugnen.
12/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
jeg syntes ofte at hjemmebagt franskbrød bliver tungt, og ikke så luftig som bagerens. hvordan opnår man det
Svar:
Det er hævningen det kommer an på.
Hvis væsken er for varm ødelægges noget af hæveevnen i gæren, og brødet bliver tungt - det kan evt. være en forklaring. Men det kan også være at dejen har stået i træk. Gærdej skal behandles "med respekt". Og tålmodighed betaler sig - hvis det ikke hæver tilstrækkeligt længe, bliver brødet også tungt
Det skal også have en tilpas temperatur imens det hæver. Hvis der er alt for varmt, vil det hæve alt for hurtigt. Brød bliver bedst med lang og kølig hævning er min erfaring.
Et godt tip er også at komme en ildfast skål med varmt vand i bunden af ovnen. Det er også med til at gøre brødet luftigt.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
27/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej - hvor varm skal ovnen være og hvor længe skal det bages? Er det fryseegnet?
Svar:
Det skal bages 30-40 min. ved 200 grader.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
24/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Enchiladas
Tilsæt stegemargarine til en gryde og tilsæt oksekødet. Snit peberfrugter og agurk i fine...
Grillede hakkebøffer med persille-balsamicosauce
Klargør en grill. Bland alle ingredienserne til saucen i en skål. Bland i en anden skål ok...
Bulgogi sauce
Put sojasauce og sesamolie i en lille skål og rør alle andre ingredienser undtagen hvidløg...