Hjemmebagt franskbrød

Hjemmebagt franskbrød
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Bagværk

7


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

2 timer 0 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

30 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Reklame
Tips & tricks


Kokkens svar
matbröd

Hej , ja det är nog detta du tänker på ?
Mvh Tomas
recept.se

Focaccia
Utskriftsvänlig version


Kök: Italiensk



Typ: Bakverk / Tillbehör
Tillagningstid totalt: 3 timer
Arbetstid: 20 min

Ingredienser: 4---12345678910 pers.
Dej:
50 g bakjäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja (Läs om)
350 g vetemjöl (Läs om)
1 tsk havssalt (Läs om)
2 msk färsk Legro gräslök (Läs om)
2 msk färsk Legro timjan (Läs om)
1 msk färsk Legro rosmarin (Läs om)
1 klyfta vitlök (Läs om)
5 svarta oliver (Läs om)


Tillagning:
-Rör ut jästen i 1/5 av ljummet vatten. Låt stå i vattnet i ca. 10 minuter tills det har en krämig konistens, rör i resten av vattnet och olivoljan i.

-Tillsätt hälften av mjöl och salt, rör om tills degen är jämn. Ta ner dem hackade kryddörtoroch resten av mjölet, knåda till degen inte är klimpig.

-Knåda välpå ett mjölströat bord i ca. 10 minuter, smörja en skål med olja och lægg ner degen och täck med hushållsplast, degen jästar till dubbel storlek ca. 2 timmar ett ljumt ställe.

-Dela degen i önskat antal portioner.

-Lägg degen i en form eller bakplåt med en bakduk över och låt jästa igen ca. 45 minuter. Gör fördjupningar med din finger i degen och jästa igen ca. 20 minuter.

-Låt brödet grädda på 180°C i 15-18 minuter till det är gyllenbrunt. Pensla med olivolja och strö över med havsalt, strax efter det har tagits ur ugnen.


12/02-2010 af Opskrifter.dk

nybagt brød

Det er hævningen det kommer an på.

Hvis væsken er for varm ødelægges noget af hæveevnen i gæren, og brødet bliver tungt - det kan evt. være en forklaring. Men det kan også være at dejen har stået i træk. Gærdej skal behandles "med respekt". Og tålmodighed betaler sig - hvis det ikke hæver tilstrækkeligt længe, bliver brødet også tungt
Det skal også have en tilpas temperatur imens det hæver. Hvis der er alt for varmt, vil det hæve alt for hurtigt. Brød bliver bedst med lang og kølig hævning er min erfaring.

Et godt tip er også at komme en ildfast skål med varmt vand i bunden af ovnen. Det er også med til at gøre brødet luftigt.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

27/02-2008 af Opskrifter.dk

Temperatur i ovn

Det skal bages 30-40 min. ved 200 grader.


Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

24/02-2008 af Opskrifter.dk

endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Parmaroulader med aspargessalat

Proteinrig mad
Kødretter
Fjerkræ

Parmaroulader: Skyl leveren i koldt vand og lad den først løbe af i en sigte, derefter på...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Pandekager med øl

Vegetar

Pandekager med øl giver ekstra sprøde pandekager. Bland først de flydende ingredienser...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Fiskefrikadellesandwich

Fiskeretter

Vend creme fraichen med hakket kapers, hakket rødløg og presset hvidløg. Smag til med rørs...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag