Video: Blinis med stenbiderrogn
Blinis med stenbiderrognKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 deciliter Hvedemel
-
20 gram Gær
-
4 deciliter Boghvedemel
-
1 tsk Sukker
-
2 stk Pasteuriseret æg
-
1 knsp Bordsalt
-
2.1 deciliter Skummetmælk
-
4 stk Pasteuriseret æggehvide
-
2.1 deciliter Piskefløde 38%
-
4 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
200 gram Stenbiderrogn
-
0 Rødløg
Blinis med stenbiderrogn
Kom hvedemel i en skål.
Rør gæren ud i lidt lunkent vand og bland det i melet.
Lad dejen hvile i 10 minutter.
Tilsæt boghvedemel, sukker, æg og salt. Rør mælken i til dejen har konsistens som pandekagedej.
Pisk æggehviderne og fløden i separate skåle.
Vend det i dejen sammen med æggeblommer.
Tilsæt til sidst en anelse lun mælk.
Opvarm olien på en lille pande (brug evt. en blinispande der er beregnet til netop dette).
Hæld lidt dej på og bag små fine pandekager ved meget høj varme.
De skal være tykkere og blødere end almindelige pandekager, og de skal kun være gylden i farven.
Efterhånden som pandekagerne er bagt, lægges de i et ovnfast fad og holdes varme i ovnen.
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche og serveres med det samme, fx som en forret eller en kanapé.
Velbekomme!
Blinis - perfekt som forret eller kanapé
Det gode ved de små pandekager med stenbiderrogn er, at de er lette at lave samt bidrager til en festlig stemning, og derfor passer de perfekt som forret eller kanapé til nytårsaften. Læs mere her for at få inspiration til den perfekte nytårsmenu!
De små pandekager kan serveres med en mængde forskelligt tilbehør, og her kan vores lækre blinis med laks anbefales. Du kan også prøve at servere dem med marmelade, hytteost eller andre slags rogn og kaviar.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fødselsdagsboller med kardemomme
Lun mælken en anelse, og opløs gæren heri.Mælk og gær røres sammen med salt, sukker og æg....
Chokolade-mokkakage
Tegn på bagepapir tre cirkler med en diameter på 22 cm. Smør papiret, og drys mel inden fo...
Hvid pizza med karamelliserede løg og æble
Hvid pizza med karamelliserede løg og æble PizzadejRør gæren ud i det lunkent vand og tils...