Video: Majroe mos
Majroe mosKøkken:
Ingredienser:
Dansk
3
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
7 stk Majroe
-
2 deciliter Skummetmælk
-
2 spsk Smør
Sådan laver du majroe-mos
Rens majroerne, skræl dem og skær dem i kvarter.
Kog majroerne i 45 min. eller til de er møre.
Hæld vandet fra.
Placér majroerne i en skål.
Brug en gaffel til at mase dem i mindre stykker.
Tilsæt mælk og smør.
Bland til den ønskede konsistens.
Tilsæt salt og peber efter smag.
En taknemmelig og letmegørelig rodfrugt
Majroen, også i nogle omstændigheder kendt som hvidroe, er en meget let medgørelig rodfrugt, men er nok en af de mindre brugte grøntsager i vores køkken - selvom den trives aldeles godt i vores nordiske klima. Majroen har sit navn fra dens brug - den kan blive sået lige så snart forsten er væk fra markerne, og er så klar til at blive høstet i starten af maj. Normalt behøver man faktisk ikke at skrælde majroerne - men lige når de skal bruges til mos er det bedst for konsistensen.
Mosen kan nemt piftes op ved at tilsætte nogle hakkede løg, krydderurter, æble, hvidløg - ja sådan set en masse andre små ingredienser kan bruges.
Et lækkert styk tilbehør
Majroen i sig selv egner sig rigtig godt til simreretter. Den her mos kan dog være rigtig god til stegt kylling eller som erstatning for kartoffelmos.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagt cajun-kylling
Smør et onvfast fad med olie. Arrangér kyllingestykkerne i fadet. Pensl med mælk.I en lill...
Jordbærshake
Skrab vaniljekornene uf af vaniljestangen og kom det i en blender med de øvrige ingrediens...
Ungarsk fiskegratin
Løg og perberfrugt skæres i tynde skiver og svitses i olie. Tomaterne skæres i mindre styk...