Video: Kartoffeltortilla
KartoffeltortillaKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
8 stk Kartofler
-
1 stk Løg
-
4 spsk Olivenolie
-
8 stk Æg
-
1 deciliter Letmælk
-
0.5 deciliter Fløde 13%
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.5 tsk Peber
-
0.5 bdt Frisk persille
Skyl kartoflerne og skræl dem.
Skær dem i tern på størrelse med spilleterninger (først tykke skiver, så tykke stænger, så terninger).
Pil løget og hak det fint.
Varm olien i en pande (med låg der passer til).
Steg kartoffelterningerne ved middel varme i 10 min. og vend dem af og til.
Tilsæt løget og lad det stege med i 5 min.
Æggemasse:
Pisk æg, mælk og fløde sammen, krydr godt med salt og peber.
Skyl persillen og ryst vandet af den, hak den og tilsæt den.
Hæld æggemassen over kartoflerne.
Lad æggemassen stivne ved svag varme indtil undersiden er stabil.
Lad tortillaen glide over på en tallerken eller det vendte låg, hvorefter den trylles tilbage på panden med den stegte side opad.
Læg låg på og lad tortillaen stege færdig i godt og vel 5 min.
Skal serveres varm, men man kan også lade den køle af, skære den i små snitter og servere den som tapas til et lille glas tør sherry.
Smager godt sammen med marinerede oliven.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græsk valnøddekage
Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i een ad gangen. Tilsæt mæ...
Marinerede frugter med vanillecreme
MARINEREDE FRUGTER:Lav en god blanding af frugter efter, hvad du bedst kan lide, eksempelv...
Æggesandwichbrød med bøgeblade
Mos de hårdkogte æg og kom derefter karry, hytteost i og bland det godt med æggene.Smør de...