Video: Jordbærtrifli
JordbærtrifliKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
6
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
400 gram Friske jordbær
-
100 gram Sukker
-
150 gram Makroner
-
6 spsk Portvin
-
2.5 Jordbæryoghurt
-
2.5 Piskefløde 38%
Sådan laver du jordbærtrifli
Jordbærrene renses og skæres i skiver. Sukker drysses henover.
Makronerne knuses og kommes i dessertglas eller en skål så de dækker bunden.
Portvin hældes henover.
Jordbærrene fordeles henover.
Hvis du har nok ingredienser kan man fortsette med at fordele jordbær og makroner i lag til en rigtig lækker jordbærtrifli.
Yoghurt og sukker røres sammen.
Fløden piskes stiv og vendes i yoghurten.
Hæld cremen henover jordbærrene.
Pynt med flødeskum og jordbær.
Lad den stå i køleskab i 4-5 timer.
Din jordbærtrifli er nu klar til servering - velbekomme!
Jordbærtrifli er den perfekte sommer dessert
Når sommeren endelig kommer til Danmark, og man kan få de lækre søde danske jordbær, byder lejligheden sig jo naturligvis til at bruge dem til desserter. Jordbærtrifli er nem at tilberede, og kombinationen imellem den friske frugt, cremen og knasen er virkelig vidunderlig.
Der findes også andre måder at lave en jordbærtrifli på, fx. kan du lave den med vanillecreme. Derudover er det heller ikke strengt nødvendigt at bruge de dejlige friske danske jordbær - du kan også lave en jordbærtrifli af frosne jordbær. Hvis du vælger at bruge de frosne bær vil vi dog anbefale at du koger dem ved svag varme, og let presser dem ud til en mos i gryden.
Du kan også erstatte makronerne ved at lave en sprød havregrynsknas, blandet med nogle nødder. Du kommer havregryn og nødder på en pande og rister dem indtil de bliver dejlig sprøde.
Jordbær og sommer
Hvis du stadig har nogle jordbær tilovers efter din jordbærtrifli, og ikke rigtig ved hvad du skal gøre af dem, så kan du nemt lade dig inspirere af en af vores mange andre opskrifter. Prøv fx. vores opskrift på jordbæris, eller en anden sommerdessert som en rabarbercrumble.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stuffat Tal-Fenek - Kanin I tomatsauce
Marinade: Bland alle ingredienserne til marinaden sammen I en stor skål. Rens kaninen og p...
Laks med safran og babyspinat
Kog snittet løg og knust hvidløg mørt i hvidvin med safran. Kog ind til en tredjedel. Tils...
Tomatsauce
TomatsauceVarm en gryde op (mellem eller stor alt efter hvor meget tomatsauce du vil lave)...