Video: Gateau Marcel
Gateau MarcelKøkken:
Ingredienser:
Fransk
6
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
750 gram Sukker
-
750 gram Smør
-
750 gram Mørk chokolade
-
4 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
8 stk Pasteuriseret æggehvide
-
2 spsk Kakaopulver
Gateau Marcel - chokoladekagen over dem alle
Den franske chokoladekage Gateau Marcel er en klassiker og lidt af en chokoladebombe.
Den franske kok Michel Michaud udviklede opfandt den tilbage i 1985.
Han fik heldigvis arbejde i Danmark året efter og bragte den syndige kage hertil.
Det er vi meget taknemmelige for.
Her er vores opskrift på Marcel Gateau
OBS - Tilberedning af kagen påbegyndes dagen før servering og strækker sig over to dage.
Dag 1
Smelt sukkeret og afkøl til fingertemperatur.
Tilsæt smør og chokolade.
Varm op over et vandbad til chokoladen og smørret er smeltet.
Lad det stå til dagen efter.
Dag 2:
Pisk æggeblommerne stive med chokolademassen fra dagen før.
Æggehviderne piskes stive og luftige, derefter vendes de forsigtigt i chokolademassen.
Fordel halvdelen af massen i en bradepande og bag ved 175°C i 30-35 min.
Køl den resterende masse ned sammen med den bagte kage.
Først når det er køleskabs koldt, fordeler du massen ovenpå kagen.
Sigt kakaoen over kagen.
Sæt den i køleskabet minimum 1 time før servering.
Voilá! Et merci, Gâteau Marcel.
Pynt
Når man skal pynte en Gateau Marcel kage - eller en hvilken som helst anden kage for den sags skyld - er det kun fantasien, der sætter grænser. I vores opskrift har vi drysset let med kakaopulver. Men hvis du går efter et mere legende eller festligt udtryk, kan du fx pynte med følgende: spiseligt guldstøv, spiselige blomster, små chokoladeknapper eller chokoladespåner.
Kagen kan i øvrigt sagtens fryses ned. Bare tag den op af fryseren mindst 2 timer før, den skal spises.
Vild med chokoladekage?
Kan du bare ikke få nok af chokoladekage? Så prøv vores opskrifter på blødende chokoladekage og bagt chokoladekage med pære og fennikel.
Spørgsmål:
Hej Når I skriver cacaopulver er det så kogecacao eller noget a la nesquick eller er det noget helt tredie? MHV Birgitte
Svar:
I denne her opskrift er det ganske almindelig cacao uden sukker, men det afhænger af hvor sød du vil have kagen.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
02/01-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
der står i opskriften at man skal smelte sukker.. hvordan gøres det? Ved tilsætning af vand, eller hvordan?
Svar:
Hej , du kan bare smelte det i en gryde uden noget som helst , men pas på med varmen
Mvh Tomas
recept.se
01/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er det meningen at sukkeret skal blive helt karamelagtigt? Eller hvilken konstsiens skal det have? for jeg har haft store problemer med at få det blandet med smør og chokolade, mest fordi det skulle køle ned.
Svar:
Nej, det skal kun lige smelte eller opløses.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
26/06-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
1 dl. æggeblommer svarer til 6 blommer. Men kan det passe der så skal så mange æggeblommer i?
Svar:
Hej, ja det passer meget godt med den mængde æggeblommer.
mvh Tomas
opskrifter.dk
28/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Chokolade Fudge
Chokolade fudgeBeklæd en lille form eller en bradepande med bagepapir. Smelt chokolad...
Grillet marineret lam med balsamicotomater
Rør honning, rødvinseddike, presset hvidløg, salt og peber sammen. Overfør marinaden til e...
Amerikanske pandekager uden mælk
Amerikanske pandekager uden mælk Hvis du bruger smør i stedet for den smagsneutrale olie,...