Video: Græskarkage
Et lækkert bagværk fra det danske køkken.Køkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Hvedemel
-
3 tsk Bagepulver
-
2 tsk Natron
-
1 tsk Bordsalt
-
2 tsk Kanel
-
5 deciliter Sukker
-
3 deciliter Olie
-
500 gram Græskar på dåse
-
1 tsk Vanillesukker
-
4 stk Æg
-
5 stk Valnød
Græskarkage
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør en kageform.
Bland mel, bagepulver, natron, salt og kanel i en stor skål.
Rør sukker og olie sammen i en anden skål.
Rør græskar og vaniljesukker i og pisk æggene i et ad gangen.
Pisk gradvist melblandingen i dejen.
Vend hakkede valnødder i dejen.
Fordel dejen i den forberedte form.
Bag græskarkagen i ovnen i 30 minutter, eller til en tandstikker indsat i midten af kagen kommer ud uden vedhæng.
Lad kagen køle lidt af.
Velbekomme!
Forslag til topping
Græskarkage smager bare rigtig godt, og der er faktisk flere typer topping, som du kan komme på. Du kan fx vælge at pynte kagen med letristede græskarkerne eller en frostning bestående af smørcreme eller chokolade. Alle tre udgaver smager rigtig godt.
Vi kan vi også anbefale dig at lave en topping af flødeost, som er rørt op med ahornsirup. Smør blandingen på kagen og drys med appelsinskal, grofthakkede valnødder, pistaciekerner eller græskarkerner. Dryp lidt ahornsirup over, inden du serverer kagen.
Andre kager med græskar
Græskarkager er særligt populære i efteråret, og derfor skal du heller ikke snydes for vores opskrift på græskartærte. Den er perfekt til de dage, hvor der skal hygges derhjemme, eller når du får gæster på besøg.
Spørgsmål:
Vi har her til aften udskåret et "spiseligt" græskar og ville efterfølgende lave en kage. I denne opskrift står der at man skal bruge dåsegræskar.. kan vi så ikke bruge indmaden fra vores spiselige græskar?
Svar:
Hej , det kan du godt , intet problem i det.
Du skal nok lige blanchere den først , så at den ikke er altfor hård.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/10-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
I receptet på pumpakaka står att det bl,a ska ingå pumpor på burk - går det lika bra med färsk pumpa ?
Svar:
Det går lika bra med färsk pumpa , lägg den i lite sockerlag i några timmar först.
mvh
Tomas
recept.se
30/10-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blue Hawaiian
Blend rom, likør, juice og mælken med en kop is i en elektrisk blender ved høj hastighed....
Chokoladekage med kokosglasur
Chokoladekage med kokosglasurChokoladekageStart med at smelte smørret, det kan gøres i en...
Oksekød i grøn karry
Okekød med grøn karrySnit peberfrugten i strimler. Del broccolien i mindre buketter.&...