Video: Skinkestang
SkinkestangKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
425 gram Butterdej
-
250 gram Champignon
-
175 gram Flødeost 60+
-
2 tsk Sød sennep
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
3 spsk Frisk purløg
-
150 gram Kogt skinke på dåse
-
1 stk Æg
Sådan laver du skinkestang
Butterdejen tages ud af fryseren og optøes 1 time før brug. Tænd for ovnen på 200°C. Champignoner skæres i skiver og svitses let gyldne på en tør pande. Flødeost, sennep, salt og purløg røres sammen i en skål og skinketern og champignon tilsættes. Butterdejen rulles ud i ca. 25x35 cm og lægges på bagepapir på en bradepande. Fyldet fordeles på midten og enderne skæres til. Fold siderne ind over hinanden på midten, og dekorér med det overskydende butterdej i strimler på toppen. Stangen pensles med æg. Bag skinkestangen i 30-35 min. ved 200°C i en forvarmet ovn.
Klar på 80'er-nostalgi?
Måske vil yngre læsere tro, at en skinkestang er noget, man køber hos bageren. Imidlertid vil læsere, der er gamle nok til at huske 1980'erne, huske skinkestangen som en klassisk 80'er-ret på linje med lørdagskyllingen, flødekartofler og millionbøf.
Skinkestangen blev introduceret til danskerne i forbindelse med pjecer, som Karolines Køkken husstandsomdelte i 1980'erne, og blev en stor succes.
Retro eller ej - skinkestang smager dejligt. Prøv fx med hasselback kartofler og en lækker salat til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Limemarinerede jordbær
Sukker, vand,lime og citronsaft koges ind. Jordbær renses, blandes i den afkølede marin...
Varm romdrink med vaniljeis
Varm romdrink med vaniljeisTag vaniljeisen ud af fryseren og lad den stå ca 15-20 min. på...
Frisk pasta med kylling, rødløg og peberfrugt
Skær kyllingekødet i diagonale skiver. Bland kød, hakket koriander og olivenolie. Krydr me...