Video: Gulerodskage med valnødder
Gulerodskage med valnødderKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
9
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
600 gram Gulerod
-
70 gram Valnød
-
120 gram Æg
-
290 gram Sukker
-
250 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Bagepulver
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Kanel
-
10 gram Vanillestang
Forvarm ovnen på 180°C. Gulerødderne skrælles, vaskes og tørres før de rives fint. Valnødderne hakkes fint. Dej: Æggene piskes sammen med sukkeret i en stor skål, indtil det bliver hvidt. Bland hvedemel, bagepulver, salt og kanel sammen. Vend det forsigtigt i æggene med en træske, mens man løfter med skeen og drejer skålen, så dejen bliver iltet. Flæk vanillestangen og skrab kernerne ned i dejen sammen med de revne gulerødder og hakkede valnødder. Vend det godt sammen. Smør bageformen. Hæld dejen i formen og bag den i 35 min. i den forvarmede ovn. Når den er færdig, stilles den til afkøling på en rist før servering.
Spørgsmål:
jeg mangler opskrift på såvel hvide som brune lagkagebunde.
Svar:
Hej , prøve denne her
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Ingredienser;
Lagkagebunde
til 1 lagkage
100 g. Sukker
5 stk. æg
125 g. Hvedemel, sigtet
lidt vanilje marv fra en stang
lidt fint revet citron skal
fremgangsmåde;
sukker og æggeblommerne røres til skum. Derefter tilsættes det sigtede hvedemel og de stiftpiskede hvider. Massen bredes ud i passende tykkelse på hvidt papir som er smurt og drysset med lidt sukker, herefter stilles de på plader og bages i god varm ovn ved 180 grader i ca. 10- 15 minutter. Tag så ud og køl ned. Du er nu klar til at bruge dem til en dejlig lagkage.
Du kan også fylde en smurt spring form og derefter bage bundene heri. Tag så ud og køl ned, hvorefter du skære denne i flere tynde bunde.
Hvis du vil gøre det på denne møde skal bunden have ca. 25 30 minutter ved 180 grader.
26/07-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej jeg vil gerne prøve at lave den gulerodskage med valnødder men hvad for en form skal man bruge når der ikke står noget.. Kan man lave en anden glasur ?
Svar:
Jeg ville bruge en springform, eller en bradepande der ikke er alt for stor, til denne portion.
Du kan godt bruge en anden glasur, hvis du ikke bryder dig om ostesmagen - f.eks.ganske almindelig glasur af flormelis.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
10/09-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvordan laves glasuren på denne lækre kage?
Svar:
Hej,
Du kan lave glasur på følgende måde:
100 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
1 dl flormelis
lidt reven citronskal
Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen og smør den tyktflydende creme på kagen.
mvh.
Esben
Opskrifter.dk
14/01-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvad er det der er lagt på som "top" på gulerodskagen?
Svar:
Det er "philadelfia" ( frisk ost) som er rørt op med flormelis i forholdet 1 til 1, og smag den til med skallen og saften af økologsik citron.
med venlig hilsen
Tomas
opskrifte.dk
11/08-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej! Det framgår inte av receptet vad som ligger på själva kakan, glasyr?
Svar:
100 gr Philadelphia..
Saften av en 1/2 ökologisk citron.
Skalet av 1/2 ökologisk citron, fint rivet.
Florsocker 1-2 msk.
Rör ihopa , smörj på.
mvh Tomas
Recept.se
18/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mexicansk ostesauce
Smelt smørret i en lille gryde ved medium varme. Skru ned til middellav varme og tilsæt...
Gammeldags kylling
Tør kyllingen godt og fyld den med skyllet persille og krydr med salt og peber. Smelt...
Æbler til juleanden
Smørret smeltes i en gryde eller kasserolle. I de vaskede æbler skæres et snit som om man...