Video: Flødelegeret porre- og kartoffelsuppe
Flødelegeret porre- og kartoffelsuppeKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Forret
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
300 gram Kartofler
-
3 stk Porre
-
1 stk Løg
-
1 stk Hvidløgs fed
-
4 stk Bladselleri
-
0.5 stk Fennikelknold
-
2 stk Laurbærblad
-
3 kvist Frisk timian
-
2 kvist Frisk estragon
-
10 gram Smør
-
1 spsk Olie
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 liter Vand
-
1 knsp Bordsalt
-
1 knsp Peber
Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger. Læg dem i vand. Porrer, løg, hvidløg, selleri og fennikel rengøres og skæres ud i små tern. De lægges i en stor gryde med halvdelen af smørret og olie. De steges ved medium varme i 5 min. Dræn kartoflerne for vand og læg dem i gryden med grøntsagerne. Lad det simre 3 min. mere, omrøres indimellem. Tilsæt vand samt et bundt af timian, estragon, laurbærblade samt salt og peber. Kog det op. Når det koger lægges låg på, og det simrer i 30 min. Tag timian, estragon og laurbærblade op af gryden. Blend suppen, si den, hæld den tilbage i gryden og kog den op igen. Tilsæt fløden og lad den koge ind i 3 min. Put resten af smørret samt de friske Legro® estragonblade i suppen og server straks.
Spørgsmål:
Kan denne opskrift fryses ned. Med venlig hilsen Lars Nilsson
Svar:
Ja - du kan godt fryse denne suppe, men fløden skal du vente med at tilsætte. Det skal helst gøres lige inden den skal serveres.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
30/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tun med salat nicoise
Hvis fisken ikke allerede er udskåret, skær da i 100 grams bøffer. Marinér fisk med ol...
Asparges wraps
Sådan laver du asparges wrap. Trim aspargesene og blanchér dem i kogende vand. Bland mayo...
Tunsalat
Hjemmelavet tunsalat når det er bedstDer findes mange udgaver af den klassiske tunsalat. U...