Video: Grønkålssuppe a la farmor
Grønkålssuppe a la farmorKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Svineskank
-
0.5 kg Kogebacon
-
4 stk Gulerod
-
3 stk Porre
-
0.5 stk Sellerirod
-
0.5 kg Frossen grønkål
-
2 spsk Hvedemel
-
1 tsk Bordsalt
-
1 kg Kartofler
-
4 spsk Brun sennep
Grønkålssuppe
Svineskanken dækkes med koldt vand.
Lad det koge op. Det er vigtigt, at det tilberedes i kogende vand.
Tilsæt porretoppe og 1 tsk. salt.
Når kødet har kogt ca.1 time tilsættes røget bacon skåret i tern og lad suppen koge endnu ca. 1 time.
Gulerod og selleri koges hele med de sidste 20 minutter.
Skræl kartoflerne og lad dem koge i en gryde for sig selv.
Tag kød og urter op af suppen og pak kødet ind så det holder sig varmt.
Hæld suppen gennem en sigte og tilsæt frossen grønkål.
Kog suppen op igen så den er ordentlig varm og jævn den med meljævning (vand og mel blanding).
Smag suppen til med salt og peber (pas på idet bacon er salt).
Skær grøntsagerne i tern og kom dem i suppen.
Kødet skæres i skiver og serveres sammen med kartofler og sennep på en tallerken ved siden af suppen.
Nu er din grønsagssuppe klar til servering. Velbekomme!
I stedet for frossen grønkål, kan du bruge frisk grønkål. Husk bare at skylde grønkålshovedet grundigt, især hvis de er købt friske. Man kan ellers få grønkål der allerede er hakket og skyllet i de fleste supermarkeder.
Sup(p)er sund
Grønkål er noget af det sundeste du kan komme i nærheden af. Vi har godt nok suppleret vores opskrift med bacon og svineskank - noget som du sagtens kan undvære hvis du har lyst til også at gøre retten vegetarisk. En enkelt portion dampet grænkål indeholder fx. 7 gange den anbefalede mængde k-vitaminer der er essentielle i optagelsen af kalk i vores krop. Derudover der er en stor portion A-vitaminer, omega 3 syrer og antioxidanter. Alt i alt, en fantastisk næringskilde.
Alternativt til at komme alle ingredienser i suppen, kan noget af tilbehøret blive serveret i små skåle ved siden af, så alle nemt selv kan tilpasse smagen i deres grønkålssuppe efter eget behov.
Mange andre supper
På vores hjemmeside kan du vælge imellem ca. 200 suppe opskrifter alene. Alt fra almindelig kartoffel-porre suppe til skaldyrssuppe kan du inspireres af. Bon appetit!
Spørgsmål:
Hej , Kan man ikke bruge okseben og oksebryst, da det er det jeg har mest af
Svar:
Hej , Tak for mailen.
Jo det kan du fint gøre.Jeg anbefaler at du kommer lidt bacon i , det giver en god smag til kålen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
15/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har købt en kødpakke med økologisk skinkekød, hvori der er et stykke bagskank. Hvad kan jeg tilberede ud af det? På forhånd tak for svaret.
Svar:
Du kan bruge det til suppe - f.eks. grønkålssuppe, men det vil også være fint til andre supper.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
30/05-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nem ølkage
Fremgangsmåde: Nem ølkage.Tænd ovnen på 175°C. Bland alle ingredienserne sammen til en dej...
Appelsin- og tranebærsauce med cognac
Anbring appelsinskal og vand i en lille gryde og opvarm det over medium varme.Læg låg på o...
Marokkansk grøntsagscouscous
Varm ovnen til 225°C. Gør alle grøntsagerne klar: kom løgene i kogende vand 1 min. og pil...