Så’ det Suppetid - 8 lækre opskrifter på suppe og tilbehør...
Suk - så har sommeren for alvor sagt farvel, og efteråret har meldt sin ankomst. Det er blevet koldt, vådt, blæsende og bliver tidligere mørkt. Selvom det lyder rimelig nedtrykkende, er det ikke helt dårligt alligevel - for nu kan det virkelig betale sig at gå i gang med at lave nogle suveræne supper og simreretter, som helt klart kan løfte humøret! Vi har samlet 5 gode opskrifter på supper der vil kunne samle familien ved bordet, og bringe hygge-stemningen ind i huset.
Nu hvor sæsonen for græskar så småt også er ved at indtræffe skal vi naturligvis introducere jer for vores lækre hokkaidosuppe. Suppen er dejlig cremet og krydret. Det tager cirka 30 minutter at lave hokkaidosuppen. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Flødelegeret porre- og kartoffelsuppe:
Efteråret er også fantastisk når det kommer til sæsonens grøntsager og rodfrugter, hvor mange af dem kan bruges til supper - fx. en porre- og kartoffelsuppe. Suppen er af en cremet og fyldig konsistens. I opskriften bliver der brugt porre, men hvis det ikke lige er dig, eller er noget du har i køkkenet, kan du erstatte dem med løg. Derudover er det nemt at tilføje noget kyllingekød, hvis du syntes der skal lidt kød i. Sørg for at sautere kyllingen før den kommes i suppen. Det tager ca. 1 time 20 minutter at lave suppen. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Jordskokker er endnu en rodfrugt der bliver fast inventar i det danske køkken, i denne årstid. Suppen er en af dem der tager lidt længere tid at lave - smagsoplevelsen lever til gengæld også op til den kærlighed du har lagt i arbejdet. Hvis du har lyst til at ændre på toppingen kan du bruge bacondrys i stedet for det foreslåede pepperoni i opskriften. Det tager ca. 1 time og 40 minutter at lave suppen. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Blomkålssuppen er en af de nemmere, hurtigere og budgetvenlige supper at lave, som der figurerer her på listen. Alt afhængig af størrelsen af de blomkål du køber, er det en god ide at tilføje et ekstra hovedet eller fylde op med noget mere grøntsagsbouillon. Det tager ca. 40 minutter at lave suppen. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Mexikansk tomat- og kyllingesuppe
Til sidst kan vi også lige nå at give dig en lækker opskrift på en mexikansk tomat- og kyllingesuppe, der helt sikkert vil give dig varmen, på nogle kolde aftenstunder. Du kan tilsætte Suppen majs og kidneybønner (kan også være chili varianten for en ekstra spicy variant), hvis du gerne vil gøre lidt ekstra. Det tager ca. 1 time 20 minutter at lave suppen. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Tilbehør til supperne
Brødtern er generelt en sikker vinder og passer perfekt til de fleste supper. Du kan sagtens bruge rugbrød i stedet for et groft brød. Det tager ca. 15 minutter at lave brødtern. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Hvis der er appetit på et hjemmelavet brød, kan vi anbefale at du ser nærmere på vores hjemmelavede brød med chili. Chili smagen i brødet spiller godt sammen med de cremede supper. Vær opmærksom på at brødet skal hæve i 7-12 timer før det bages. Det tager ca. 30 minutter at bage brødet efter det har hævet. Du kan se opskriften ved at følge linket i overskriften.
Så er du godt udrustet til at gå de kolde tider i møde, med nogle lækre varmende supper.
God appetit!